Go back

W-B trekt Filip De Wilde aan als sportief raadgever

Filip De Wilde is terug op de Freethiel! De voormalige doelman van SK Beveren komt bij Waasland-Beveren de sportieve cel versterken als sportief raadgever. De Wilde tekende een overeenkomst tot aan het einde van het seizoen 2015-2016 en begint per direct aan zijn taak. Hij zal de functie combineren met zijn betrekking bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Het is een grote eer voor Waasland-Beveren om een persoonlijkheid als Filip De Wilde (05-07-1964) te mogen verwelkomen bij de sportieve staf van de club. De ex-Rode Duivel heeft een roemrijk verleden op de Freethiel. Tussen 1981 en 1987 verdedigde hij er zes seizoenen lang het Beverse doel. In 1983 won hij de Beker van België, in het seizoen daarop veroverde hij met SKB de landstitel.

Sinds augustus 2013 is De Wilde aan de slag bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) als technisch coördinator van de doelmannen. Die functie zal hij blijven uitoefenen en combineren met de taak van sportief raadgever bij W-B. De knowhow en ervaring van De Wilde, alsook zijn uitgebreid netwerk, zijn onmiskenbaar een wezenlijke versterking voor onze club en de sportieve staf in het bijzonder.

De clubleiding van W-B kijkt ernaar uit samen te werken met De Wilde, een echte teamspeler die veel wil en energie uitstraalt. De ex-doelman zal op de Freethiel in de schoot van de sportieve raad mede instaan voor o.a. de rekrutering en als dusdanig het transferbeleid en de verdere opvolging van spelers. De betrekking van De Wilde bij W-B moet gezien worden als een eerste aanzet, die hopelijk op lange termijn kan leiden naar een nog nauwere samenwerking.

Sportieve raad

Sportieve beslissingen bij Waasland-Beveren worden vanaf dit seizoen genomen binnen de Sportieve raad en bekrachtigd in de Raad van Bestuur. De Sportieve raad is een orgaan op het niveau van de Directieraad en de Adviesraad (waar o.a. de Supportersfederatie in zetelt). In de Sportieve raad zetelen drie bestuursleden, de CEO, de teammanager, de hoofdscout en vanaf heden dus ook Filip De Wilde als sportief raadgever.

Filip De Wilde SKB (2)