Go back

W-B – Zulte Waregem (25-04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend kijken Waasland-Beveren en Zulte Waregem elkaar opnieuw in de ogen in Play-off II, ditmaal op de Freethiel. De vierde wedstrijd voor W-B in de play-offs wordt afgewerkt op zaterdag 25 april. Scheidsrechter is Bram Van Driessche.

Vorig weekend hielden beide teams elkaar in evenwicht aan de Gaverbeek. 2-2 werd het na doelpunten van Karim Rossi en Ghislain Gimbert voor Zulte Waregem en David Destorme en Renaud Emond voor Waasland-Beveren. Voor zowel W-B als Essevee betekende het gelijkspel het eerste punt in Play-off II. Eerder verloren beide ploegen hun eerste twee wedstrijden tegen KRC Genk en KV Mechelen.

Francky Dury moet een achttal spelers missen uit zijn kern. Olafur Skulason en Chuks Aneke zijn nog geschorst, daar kwam vorig weekend ook Formose Mendy bij na zijn rode kaart in de slotfase van de partij. Verder een handvol geblesseerden bij Zulte Waregem, waaronder James Troisi en Alessandro Cordaro. Ook bij W-B vertoeft een aantal spelers in de ziekenboeg. O.a. Aboubakar Oumarou, Rachid Bourabia en Cédric D’Ulivo zijn er zaterdag niet bij.

Ook Jonathan Wilmet moest afhaken. De flankspeler blesseerde zich donderdag op training aan de rug. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe lang Wilmet aan de kant staat. Robson Severino da Silva zit de eerste van twee speeldagen schorsing uit. Trainer Guido Brepoels doet zaterdag weer een beroep op Robin Henkens en Milos Maric, terug uit blessure. Verdediger Arthur Irawan behoort voor het eerst tot de wedstrijdkern.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdselectie: Rogiest, Corstjens, Addy, Henkens, Maric, De Belder, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, De Pauw, Blondelle, Godemèche, Vandam, Vanzo, Luyckx en Irawan.