Go back

Zulte Waregem – W-B (18-04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zaterdag trekt Waasland-Beveren naar het Regenboogstadion voor de eerste van twee confrontaties met Zulte Waregem. De wedstrijd op speeldag drie van Play-off II vangt aan om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Serge Gumienny. Een week later komt Essevee op bezoek in het Freethielstadion.

Onze tegenstander van dit weekend sloot de reguliere competitie af met 31 punten en een twaalfde plaats. Ongetwijfeld een teleurstelling voor de fusieploeg na de voorbije boerenjaren. In de play-offs kon Zulte Waregem net als Waasland-Beveren nog geen punten pakken. Essevee ging net als W-B onderuit tegen KRC Genk en KV Mechelen. Beide ploegen lijken dan ook al uitgeteld voor groepswinst.

Elke W-B-supporter herinnert zich nog wel de mooie stuntzege van W-B in Waregem midden september. De 1-4-zege was de ruimste overwinning van geel-blauw dit seizoen. In de vier voorgaande confrontaties in eerste klasse kon W-B niet winnen van Essevee. Ook in de eerste wedstrijd van 2015 moest W-B de duimen leggen tegen de jongens van Francky Dury. Het werd toen 1-3 op de Freethiel. Krijgen we zaterdag weer een uitzege voor de bezoekende ploeg?

Guido Brepoels moet alvast geen rekening houden met geschorste spelers in zijn kern. Wel zijn er enkele geblesseerden. O.a. Wouter Corstjens (nek), Mijusko Bojovic (heup), Milos Maric (voet), Rachid Bourabia (rug) en Aboubakar Oumarou (ziek) zijn niet beschikbaar. Alec Luyckx behoort wel weer tot de selectie. Bij Zulte Waregem zijn Olafur Skulason en Chuks Aneke twee wedstrijden geschorst. Zij missen dus de twee duels tegen W-B.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern voor Zulte Waregem – Waasland-Beveren: Rogiest, Robson, Addy, De Belder, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Godemèche, Vandam, Vanzo, Luyckx, Wilmet en M’Sila.

 

Deze wedstrijd staat in het teken van Iedereen tegen Kanker. Alle clubs uit de Jupiler Pro League slaan de handen in elkaar, dus ook Waasland-Beveren en Zulte-Waregem. Zij zullen zaterdag Scoren tegen Kanker. De opzet is simpel: voor elk doelpunt op de derde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League stort de Pro League maar liefst €2. 500 voor Iedereen tegen Kanker. Met de actie willen de initiatiefnemers zo veel mogelijk voetbalteams mobiliseren om dat weekend mee te Scoren tegen Kanker. Want elke goal telt!

Symbool van deze actie is een foto waar alle spelers en scheidsrechters door elkaar zij aan zij staan. Iedereen kan trouwens een actie op touw zetten, kijk op www.iedereentegenkanker.be voor meer info en doe ook mee. En nu hopen op veel goals!