Go back

Arthur Irawan bezoekt opvangtehuis Fajar Baru in Jakarta

Donderdag bezocht Arthur Irawan in Jakarta, Indonesië het opvangtehuis Fajar Baru. Fajar Baru is één van de talrijke sociale projecten waar W-B Community zich mee achter schaart, het eerste ook buiten onze landsgrenzen. Irawan kwam er de kinderen een verrassingsbezoekje brengen en deelde enkele cadeautjes uit, zoals zijn wedstrijdshirt. Het was de jonge speler zelf die aandrong op een bezoekje omdat hij gecharmeerd was door het project.

W-B Community, de sociale cel van onze club, is sinds vorige zomer partner van Fajar Baru. Wij zetten ons in voor het tehuis door elk seizoen een wedstrijd te spelen in het teken van dit project. De opbrengsten van o.a. de shirtveiling gaan rechtstreeks naar de zusters die zich ter plaatse bekommeren over de verlaten kinderen. Vorig seizoen verzamelde W-B met dank aan onze supporters €4.000 voor Fajar Baru. Fajar Baru zamelde in totaal €40.000 in voor het tehuis, een bedrag dat goed besteed kan worden. In januari brachten onze Community Manager Valy Van de Merlen, en Koen Vondenbusch, zaakvoerder van de Wase Vijverwinkel, nog een bezoekje aan de zusters in Jakarta om ter plaatse de besteding van de verzamelde fondsen te bekijken.

Wat zijn de concrete plannen van Fajar Baru en hoe kunnen wij als club helpen?

  • Jaarlijkse stadionactie Fajar Baru. De stadionactie was afgelopen seizoen onze thuiswedstrijd tegen KRC Genk. De aftrap werd gegeven door twee Indonesische zusters uit Sint-Niklaas en de voorzitter van Fajar Baru vzw, Koen Vondenbusch.
  • De wedstrijdshirts van W-B werden exclusief bedrukt met het Fajar Barulogo en nadien via een veiling aangeboden aan onze supporters.
  • Van elk verkocht inkomticket ging €1 integraal naar het project.

Als jij als supporter dit project mee wil ondersteunen, kan je een vrije storting plaatsen op het rekeningnummer van Fajar Baru: BE54 7370 3631 2597 (BIC: KREDBEBB). Stortingen zijn fiscaal aftrekbaar. Jouw steun maakt het verschil, elke euro telt.