Go back

Beker van België voor vrouwen: Finale op de Freethiel (14-05)

Op donderdag 14 mei spelen Lierse SK en Club Brugge de finale van de Beker van België voor vrouwen op de Freethiel. De wedstrijd wordt afgetrapt om 15.00 u. Ook onze supporters zijn uiteraard van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen. Tickets kosten slechts €5 per persoon in online voorverkoop (klik HIER) of €8 aan de kassa.

Bij Lierse SK, dat in de halve finales Standard Luik klopte, kan je onder anderen de Belgische internationals Justine Vanhaevermaet, Niki De Cock, Justien Odeurs, Tinne Van Den Bergh en Elke Van Gorp aan het werk zien. Ook heeft geel-zwart met Chloe Van Mingeroet een speelster in de rangen die nog bij de jeugd van Waasland-Beveren speelde. Haar broer Yari speelt nog steeds bij W-B, bij de U17, en haar vader is jeugdtrainer bij de club.

Club Brugge schakelde in de halve finales Eva’s Tienen uit. Club Brugge A, met onder meer internationals Jassina Blom, Jana Coryn, Tine De Caigny, Heleen Jaques, Silke Demeyere en Nicky Van Den Abbeele in de kern, houdt na dit seizoen op te bestaan. Voor de dames van blauw-zwart wordt het dus een afscheidswedstrijd.

Vorig jaar werd de finale van de Beker van België voor vrouwen ook gespeeld in het Freethielstadion. Toen nam Standard Luik de maat van Club Brugge (5-0). Ook dit jaar wordt het ongetwijfeld weer een boeiende bekerfinale!

cupfinal_2014-2015_women_affiche_nl_2480px