Go back

CEO DIRK POPPE VERTREKT BIJ W-B

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Dirk Poppe (57) is aan zijn laatste weken bezig als CEO van Waasland-Beveren. Hij verlaat aan het einde van het seizoen de club waarvoor hij 23 jaar actief was. Zijn taken en verantwoordelijkheden zullen intern worden opgevangen door verschillende directieleden.

Dirk Poppe zal eind juni de club verlaten als CEO. Hij zal daarna wel nog tijdelijk beschikbaar blijven voor de afhandeling van enkele lopende dossiers. Dat werd zo overeengekomen tussen Poppe en de Raad van Bestuur. Het vertrek van Poppe is een bewuste keuze, de oud-militair vond dat het tijd was om het rustiger aan te doen en meer tijd vrij te maken voor zijn familie.

Waasland-Beveren zal vanaf komend seizoen niet meer geleid worden door één CEO, maar het takenpakket en de verantwoordelijkheden van die functie worden gespreid. Er worden drie hoofdpijlers onderscheiden: een sportieve, een financiële en een operationeel-commerciële pijler. Het dagelijks bestuur van de club ligt in handen van de directieraad, waarin o.a. de drie eindverantwoordelijken van die drie luiken zetelen.

De organisatie van het sportieve luik werd eerder al uitgewerkt met de oprichting van de sportieve raad. Die is intussen al enkele weken operationeel en wordt geleid door ondervoorzitter Dirk Huyck. Ook Dirk Poppe is daarin steeds van nabij betrokken geweest. Zijn voornaamste bekommernis nu is dan ook een competitieve ploeg te kunnen vormen om het volgende seizoen aan te vatten met gezonde ambities. Het financiële luik valt onder de verantwoordelijkheid van CFO Olivier Swolfs. Het operationeel-commerciële luik zal geleid worden door Dirk De Beule. De directieraad wordt vervolledigd door voorzitter Jozef Van Remoortel en HR Manager Walter Clippeleyr, die nieuw is bij de club.

Met het vertrek van Dirk Poppe komt een einde aan een tijdperk. Poppe was immers liefst 23 jaar voltijds betrokken bij achtereenvolgens Red Star Haasdonk, Red Star Waasland en Waasland-Beveren. Van 1992 tot 1998 was hij hoofdtrainer van Haasdonk. In die periode bracht hij de club tot in eerste provinciale. Vanaf 1998 was hij algemeen manager van de club. De opmars van stamnummer 4068 bleef duren. In zes jaar tijd snelde de club naar tweede nationale. In 2012 promoveerde Poppe met Waasland-Beveren naar de Jupiler Pro League.

De clubleiding houdt eraan Dirk Poppe uitdrukkelijk te danken voor zijn talrijke verwezenlijkingen, die ertoe geleid hebben dat Waasland-Beveren ook volgend seizoen weer kan aantreden in de hoogste voetbalklasse en de toekomst met vertrouwen tegemoet mag gaan wat betreft de verdere professionalisering en uitbouw van onze organisatie.