Go back

Guido Brepoels: “Ik reken zaterdag op een reactie van mijn spelers”

Tekst: Yves Van Hul - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Na de zwaarste nederlaag van het seizoen was trainer Guido Brepoels duidelijk aangeslagen op  de persconferentie. “Na het laatste fluitsignaal vandaag heb ik onmiddellijk beseft dat Waasland-Beveren dit seizoen een mirakel verricht heeft. De spelers die in de reguliere competitie het behoud afgedwongen hebben, hebben elke wedstrijd het maximum gegeven en daar ben ik hen erg dankbaar voor. Ook een pluim aan de technische staf en de supporters, die een heel seizoen achter ons zijn blijven staan”, zei de oefenmeester.

De voornaamste doelstelling -het behoud verzekeren- was reeds behaald, en zo kregen in de play-offs enkele nieuwe en jonge spelers hun kans. “Het is zeker en vast een goede zaak om jongeren speelkansen op het hoogste niveau te geven, daar ben ik helemaal voorstander van. Maar dan merk je dat we op dit moment simpelweg tekortkomen.”

Brepoels rekent op een reactie van zijn spelers volgend weekend tegen KV Mechelen. “Als ze professioneel met hun vak bezig zijn, moeten ze dat ook op het veld tonen en moeten ze laten zien dat ze goesting hebben om die laatste match te winnen.”