Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren (02-05): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Nu zaterdag speelt Waasland-Beveren zijn voorlaatste wedstrijd in Play-off II. Om 20.00 u. geeft het in de Cristal Arena KRC Genk partij. De match staat onder leiding van scheidsrechter Denis Vanbecelaere.

Dit seizoen kon Waasland-Beveren nog geen punt pakken in zijn drie duels met de Limburgers. In de vorige seizoenen werd er dan weer niet verloren tegen Genk. De laatste confrontatie tussen beide clubs, op speeldag twee van Play-off II, eindigde op 0-2. Hervé Kage en Thomas Buffel zorgden voor de Genkse doelpunten op de Freethiel.

KRC Genk telt na vier duels in PO2 negen punten en deelt daarmee de leidersplaats in poule A met KV Mechelen. Malinwa heeft wel veruit het beste doelsaldo van de twee en Genk moet dus nog vol aan de bak voor groepswinst. Voor W-B zit het seizoen er na de resterende twee play-offduels sowieso op. Na de verplaatsing naar Genk wacht nog een laatste thuisduel tegen KV Mechelen, op zaterdag 9 mei.

In Genk kan Guido Brepoels geen beroep doen op de geschorsten Robson Severino da Silva en Siebe Blondelle. Alec Luyckx, die zich voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem aan de enkel blesseerde, en Jonathan Wilmet, die op training een rugblessure opliep, komen dit seizoen niet meer in actie. Aboubakar Oumarou is er wel weer bij, en dat voor het eerst sinds speeldag 30.. Ook Zakaria M’Sila reist mee naar Genk.

 

Volgende achttien spelers maken deel uit van de wedstrijdkern voor KRC Genk – Waasland-Beveren: Rogiest, Corstjens, Addy, Henkens, Maric, De Belder, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, De Pauw, Godemèche, Vandam, Vanzo, Bourabia en M’Sila.