Go back

Maximiliano Caufriez (18) tekent op de Freethiel

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft een nieuwe inkomende transfer gerealiseerd met het oog op de toekomst. De 18-jarige Maximiliano Caufriez zette zijn handtekening onder een driejarige verbintenis bij de club. De jonge verdediger komt over van Standard Luik. Caufriez maakt deel uit van de nationale U18-selectie van trainer Gert Verheyen.

Maximiliano Caufriez (16-02-1997) is een beloftevolle centrale verdediger die ook als verdedigende middenvelder kan worden uitgespeeld. Caufriez valt op door zijn gestalte, hij meet op zijn jonge leeftijd al 1m90. Hij kwam het voorbije seizoen uit voor de beloften van Standard Luik. Daarvoor zat hij enkele seizoenen in de jeugdopleiding van Anderlecht, dat hem bij RAEC Mons had weggehaald.

Caufriez is net teruggekeerd uit Zuid-Korea, waar hij met de Belgische nationale U18 deelnam aan de de JS Suwon Dream Cup, een prestigieus vierlandentoernooi. Hij stond in alle wedstrijden 90 minuten op het veld en miste dus geen seconde van het toernooi, dat België overigens winnend afsloot na gelijke spelen tegen Frankrijk en Zuid-Korea en een overwinning tegen Uruguay.

belgianfootball.be

Foto: belgianfootball.be (Caufriez draagt nr. 3)