Go back

Nieuwe assistent-trainer, Steppe kan bijtekenen

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De spelersgroep kwam vandaag een laatste keer dit seizoen samen op de Freethiel. Er was een afscheidsreceptie en individuele gesprekken tussen de spelers en de sportieve leiding. Er werden enkele knopen doorgehakt wat betreft (aflopende) contracten. We vatten even samen voor u.

Volgende spelers verlaten de club: Jonny Rowell (het contractvoorstel aan hem werd niet aanvaard), Wouter Corstjens (einde huur), David Hubert (einde huur), Siebe Blondelle, Mijusko Bojovic, Robin Henkens, Jorn Vermeulen, Kevin Osei en Rachid Bourabia.

Voor Benny Rogiest, Daimy Deflem en Zakaria M’Sila wordt een oplossing gezocht in de vorm van een uitleenprocedure teneinde hen meer speelkansen te bieden. Ook voor Nicolas Godemèche wordt naar een oplossing gezocht.

De club onderhandelt op dit moment nog met Jerry Vandam, Aboubakar Oumarou en David Destorme over een mogelijke contractverlenging. Kenny Steppe tekent normaal gezien eerstdaags een nieuwe overeenkomst bij de club voor één seizoen.

Assistent-trainer Wim De Corte neemt afscheid van de club. Hij wordt in zijn functie opgevolgd door Herman Vermeulen (10-11-1954). Vermeulen is een man van de streek en ervaren voetbaltrainer. Zo was hij de voorbije jaren aan de slag als assistent- of hoofdtrainer bij KAA Gent, KV Oostende, Sint-Truiden, Olympiakos Piraeus, KRC Genk (als sportief directeur), Lierse SK, Elazigspor en OH Leuven. Erik Amelinck blijft volgend jaar sowieso op post als keeperstrainer. Gesprekken in verband met de verdere indeling van de technische staf worden in de loop van deze week verder gezet en hopelijk binnenkort afgerond.

Wij houden eraan alle bovengenoemde spelers en trainers te danken voor hun inzet voor onze club en wensen hen het allerbeste toe in het verdere verloop van hun sportieve loopbaan. De spelers die blijven kregen een programma mee om tijdens de vakantieperiode hun conditie te onderhouden. Op 8 juni worden de spelers terug verwacht voor een reeks fysieke tests. De eerste groepstraining van het nieuwe seizoen staat ingepland op donderdag 11 juni.