Go back

Pro League Play for Change Schools Cup op de Freethiel

Tekst: Ward Callens - Foto: Valy Van de Merlen

Op zaterdag 30 mei organiseert de Pro League in samenwerking met W-B Community, de sociale cel van onze club, het scholentoernooi Pro League Play for Change Schools Cup op de Freethiel. Het is de apotheose van de scholentoernooien georganiseerd bij de verschillende clubs uit de Jupiler Pro League. De eerste editie van deze Schools Cup vindt plaats in het Freethielstadion.

Alle zestien eersteklassers zijn aanwezig en worden vertegenwoordigd door de school die het lokale scholentoernooi won, meer bepaald door leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Als winnaar van de W-B Cup eerder dit jaar zal de Lindenlaanschool (foto) Waasland-Beveren vertegenwoordigen op de Schools Cup. De school uit Beveren zal aantreden in de wedstrijdtenue van W-B.

Fair play is een belangrijk element van het toernooi. Teamgeest, sfeer en sportiviteit staan centraal in de Schools Cup. Aan het einde van het toernooi wordt dan ook een Fair Play Prijs uitgereikt aan de sportiefste school. Die trofee is zeker even belangrijk als de sportieve resultaten. De winnaar van de Fair Play Prijs ontvangt een leuke verrassing.

 

Programma & reglement

Er zijn zestien deelnemende scholen verdeeld in vier poules. De eerste twee van elke poule gaan door naar de kwartfinales. Elke wedstrijd duurt vijftien minuten en wordt gespeeld op een U12-veld (acht tegen acht). Het algemene FIFA-reglement is van kracht, met aanpassing van enkele regels om fair play extra in de verf te zetten, zo zijn er bvb. geen tackles toegestaan.

  • 10.00 u: briefing clubs
  • 10.30 u: start poulewedstrijden
  • 13.00 u: kwartfinales
  • 14.00 u: halve finales
  • 14.40 u: finale onder leiding van scheidsrechter Tim Pots
  • 15.00 u: slotceremonie, prijsuitreiking winnaar toernooi en Fair Play Prijs

Alle wedstrijden worden afgewerkt op het A-terrein in het stadion. Supporters krijgen gratis toegang en mogen plaatsnemen in de vakken F, G, H en E. Op de parking voor de tribunes is er randanimatie en zijn er eetkraampjes. Het Themacafé is eveneens geopend.

Play For Change Pro League Schools Cup