Go back

Reacties na W-B – KV Mechelen

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Maarten Kempeneers

Trainer Guido Brepoels nam zaterdag voor het laatst plaats op het trainersbankje bij Waasland-Beveren. De oefenmeester kreeg van de Supportersfederatie bloemen en in vak E werd de Limburger bedankt met een mooi spandoek. “Ik ben vier maanden hier geweest. Als supporters dan zo’n spandoek voor je maken is dat erg leuk”, reageerde Brepoels. “De supporters zijn hier altijd fantastisch geweest, ook op verplaatsing. Ik hoop dat ze volgend jaar mooie momenten kunnen meemaken. Als ik zie hoe ze hier nu bezig zijn op bestuursvlak, met onder andere de nieuwe aankopen, denk ik dat ze op de goede weg zijn.”

Over de wedstrijd zelf wilde Brepoels het volgende kwijt. “KV Mechelen speelde sterk in de eerste helft, waarin het ook 3-0 had kunnen worden. In de tweede helft lag het tempo lager en kwamen wij terug in de wedstrijd. Al bij al heeft KVM verdiend gewonnen. Proficiat aan Jankovic en Mechelen met hun finaleplaats, dik verdiend.” Tegen KV Mechelen liet de trainer met Zakaria M’Sila en Arthur Irawan nog twee spelers debuteren. “Het was in de play-offs de bedoeling dat ook andere jongens hun kansen zouden krijgen, zo kon de sportieve staf ook al werken naar volgend seizoen. Er zaten tussen die jonge gasten toch zeker een paar lichtpuntjes bij. Ook op de trainingen heb ik nooit te klagen gehad”, aldus Guido Brepoels.

David Destorme, ongetwijfeld een van de sterkhouders bij Waasland-Beveren de laatste weken, zorgde tegen zijn ex-club voor het Beverse doelpunt. “Leuk dat ik vanavond nog eens kon scoren”, zei hij na de wedstrijd. “Ik heb de laatste weken enorm veel gegeven voor de club. Ik hoop dat ik hier ook volgend seizoen kan spelen.” Bij Mechelen waren ze Destorme duidelijk nog niet vergeten. Hij kreeg na de partij een staande ovatie van de Mechelse fans, een fraai gebaar.