Go back

Voetbalconditietrainer Werner Martens voegt zich bij technische staf

Tekst: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zijn technische staf uitgebreid met een voetbalconditietrainer. Werner Martens komt over van Lommel United en volgt dus hoofdtrainer Stijn Vreven naar de Freethiel. De 32-jarige Martens tekende een contract van onbepaalde duur bij W-B. Hij zal bij de club instaan voor de periodisering en de opvolging van het fysieke en conditionele aspect.

Martens was tot bij de beloften actief als speler van KESK Leopoldsburg, maar besefte dat een profcarrière als speler niet voor hem was weggelegd. Zo begon hij zich al vroeg te focussen op het trainerschap. Hij bezit momenteel het UEFA A-diploma. Via Mol-Wezel kwam hij enkele jaren geleden bij Lommel United terecht. Daar was hij drie seizoenen lang trainer van de nationale jeugd en de beloften en specialiseerde hij zich in voetbalconditie.

Bij het begin van het afgelopen seizoen werd hij door Stijn Vreven bij de technische staf van de A-kern geplaatst als voetbalconditietrainer. “Ik kan terugblikken op een geslaagde samenwerking”, vertelt Martens over zijn laatste seizoen bij Lommel. “Met beperkte middelen hebben we er toch een schitterend seizoen op zitten. Ik kijk alvast uit naar de start van het nieuwe seizoen, waarin we ons werk binnen een professioneler kader kunnen aanvatten.”