Go back

W-B – KV Mechelen (09-05): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Voor onze laatste wedstrijd van Play-Off II en van het seizoen 2014-2015 ontvangen we zaterdagavond KV Mechelen in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt om 18.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Sébastien Delferière. Voor aanvang van de partij zal de Supportersfederatie van W-B de trofee voor ‘Meest verdienstelijke speler van het seizoen’ uitreiken. Vorig jaar werd Rami Gershon verkozen, wie wordt het dit seizoen?

W-B kon dit seizoen nog niet winnen van Malinwa. In Mechelen verloor geel-blauw met 2-0, de terugwedstrijd in Beveren eindigde op een 2-2-gelijkspel. Op de openingsspeeldag van de play-offs ging W-B opnieuw onderuit Achter De Kazerne, het werd 4-1. De doelpunten in die partij kwamen van Hanni, Cocalic, Veselinovic (2x) en Verdier (in z’n eigen goal).

Voor Waasland-Beveren staat er dit weekend niets meer op het spel buiten de eer, KV Mechelen speelt nog voor groepswinst in Poule A. Malinwa en Genk tellen na vijf speeldagen 12 punten. Staan zij na de laatste speeldag nog met een gelijk aantal punten achter hun naam, wordt het doelpuntensaldo van de clubs beslissend. Mechelen beschikt wat dat betreft voorlopig over de beste papieren.

Guido Brepoels ziet voor zijn laatste opdracht in Beverse loondienst Siebe Blondelle terugkeren uit schorsing. Ook Robson Severino Da Silva mag weer worden opgesteld, maar is ziek en behoort niet tot de wedstrijdkern. Milos Maric staat op één kaart van schorsing en mist bij een volgende gele boeking de openingswedstrijd van het volgende seizoen. Voor Mijusko Bojovic, die onlangs weer aansloot met de groepstrainingen, komt de wedstrijd te vroeg. Voorts moeten nog een handvol spelers de match missen met verscheidene kwetsuren.

 

Volgende 18 spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd voor de laatste wedstrijd van het seizoen: Rogiest, Corstjens, Maric, De Belder, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, De Pauw, Blondelle, Godemèche, Van Dam, Vanzo, Irawan, Bourabia en M’Sila.