Go back

W-B lijdt zware nederlaag in Genk

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft op de voorlaatste speeldag in Play-off II een zware nederlaag opgelopen bij KRC Genk. Het werd 7-1. Halfweg had de thuisploeg al haar schaapjes op het droge. 

Drie wijzigingen in de basiself van Waasland-Beveren ten opzichte van de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De geschorste Siebe Blondelle werd achterin vervangen door Wouter Corstjens. Milos Maric, vorig weekend al vroeg ingevallen voor de gekwetste Alec Luyckx, stond weer aan de aftrap. En ook Robin Henkens mocht nog eens starten van Guido Brepoels.

KRC Genk kon nog groepswinnaar worden, maar moest dan rekenen op puntenverlies van KV Mechelen in de resterende twee play-offduels of zijn doelsaldo serieus opkrikken. De intenties van de Limburgers waren al rap duidelijk. Na kansen voor Siebe Schrijvers en Benji De Ceulaer, was het Thomas Buffel die na een kwartier de 1-0 op het bord zette.

De Genkse sneltrein leek daarmee vertrokken, want nog voor het halfuur stond het al 3-0 na een rake vrije trap van Julien Gorius en een mooie kopbalgoal van Benji De Ceulaer. En de thuisploeg raasde maar voort. Na enkele halve kansen voor Sekou Cissé trof ook de Ivoriaan nog raak voor de pauze (en hoe). Halverwege stond het zo al 4-0 in het voordeel van de Genkenaars.

Brepoels liet bij de start van de tweede helft Aboubakar Oumarou opdraven, zijn eerste speelminuten in de play-offs. Ibou bleef in de kleedkamer. Met Oumarou tussen de lijnen zorgde W-B voor meer dreiging. Het zat de Kameroener en geel-blauw ook niet mee toen tot twee keer toe een kopbal van de invaller van de lijn werd gekeerd. Ook de kopbal van Renaud Emond leverde geen doelpunt op, Laszlo Köteles bracht redding.

Na het uur was het weer aan de thuisploeg. Eerst zette Timothy Castagne de forfaitscore op het bord en even later rondde Steeven Joseph-Monrose een Genkse counter af: 6-0. De invaller had kort daarvoor nog de paal getroffen. In de slotfase kreeg het publiek in de Cristal Arena nog twee doelpunten te zien. Een hoekschop van W-B belandde voor de voeten van Wouter Corstjens, die van dichtbij raak trof. Meteen daarna legde Cissé met een lob de 7-1-eindstand vast.

 

KRC Genk: Köteles; Castagne, Mbodji, Kabasele (70′ Ndidi), Anele; Buffel, Gorius, Milinkovic, Cissé; De Ceulaer (76′ Kage), Schrijvers (66′ Monrose)

Waasland-Beveren: Steppe; Vandam, De Pauw (74′ Godemèche), Corstjens, Addy; Maric, Destorme, Rowell; Henkens (74′ Vanzo), Emond, Ibou (46′ Oumarou)

Doelpunten: 16′ Buffel 1-0, 24′ Gorius 2-0, 26′ De Ceulaer 3-0, 40′ Sekou Cissé 4-0, 65′ Castagne 5-0, 73′ Monrose 6-0, 87′ Corstjens 6-1, 88′ Cissé 7-1

Gele kaarten: 91′ Anele

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Toeschouwers: 14.363