Go back

W-B rondt komst van Thibault Moulin af

Tekst: Ward Callens

Thibault Moulin speelt vanaf komend seizoen in het shirt van Waasland-Beveren. De centrale middenvelder komt transfervrij over van Clermont Foot. Hij tekende op de Freethiel een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaargang.

Thibault Moulin (13-01-1990) is een box-to-boxspeler met een grote longinhoud. In eigen land wordt hij geprezen om zijn ‘volume de jeu’. Hij combineert fysieke kracht en gezonde vechtlust met technisch vermogen en een uitmuntende traptechniek. Moulin is een echte karakterspeler en een wezenlijke kwaliteitsinjectie voor onze kern. Zijn transfer moet gezien worden als een eerste in een reeks van nieuwe spelers die een meerwaarde moeten betekenen voor onze club en die de ploeg naar een hoger niveau moeten leiden, aangevuld met aanstormend talent van eigen bodem.

De voorbije twee seizoenen was Thibault Moulin sterkhouder bij de Franse tweedeklasser Clermont Foot Auvergne 63, waar hij een aflopend contract had. Niemand verzamelde er in die periode meer speelminuten dan de 25-jarige Normandiër. De afgelopen maanden mocht Moulin een paar keer de kapiteinsband ombinden bij de ploeg van de vrouwelijke hoofdcoach Corinne Diacre. Als rechtsvoetige middenvelder wordt Moulin het vaakst als nummer zes of acht uitgespeeld, soms ook als aanvallende middenvelder. Enkele jaren geleden speelde hij nog enkele wedstrijden bij de Franse belofteploeg.

Zijn profcarrière begon Moulin bij SM Caen. Na enkele jaren in de B-ploeg van Caen, in de Franse derde klasse, brak hij er in het seizoen 2010-2011 door in het eerste elftal, dat toen net was gepromoveerd naar de Ligue 1. Hij speelde dat seizoen 17 wedstrijden in de Franse hoogste voetbalklasse. Het jaar nadien werd hij met succes uitgeleend aan tweedeklasser LB Châteauroux, om daarna weer terug te keren naar Caen, dat intussen weer was gezakt naar de Ligue 2. Na een laatste seizoen bij de Normandiërs, verhuisde hij in de zomer van 2013 naar Clermont Foot.