Go back

W-B sluit seizoen af met 1-2-nederlaag tegen groepswinnaar Mechelen

Tekst: Ward Callens - Foto's: Maarten Kempeneers

Waasland-Beveren heeft in zijn laatste wedstrijd van het seizoen met 1-2 verloren tegen KV Mechelen. De bezoekers kwamen al snel op 0-2, maar W-B knokte zich in een betere tweede periode terug in de match. De winst ging naar KVM, dat de finale van Play-off II mag spelen. 

Guido Brepoels liet voor de laatste match van jaargang 2014-2015 nog een speler debuteren: Zakaria M’Sila. De 23-jarige middenvelder mocht postvatten op de linkerflank. Ook Siebe Blondelle en Nicolas Godemèche stonden in de basis. De Fransman zou kort voor de pauze wel alweer het veld verlaten met een blessure aan de adductoren. W-B-topschutter Renaud Emond kreeg voor de aftrap de trofee voor ‘Meest Verdienstelijke Speler van het Seizoen’ van de Supportersfederatie.

KV Mechelen kon voor de partij de groepswinst in Poule A al ruiken en dat gaf rood-geel duidelijk vleugels. Sofiane Hanni opende de debatten, Kenny Steppe bracht redding. De bal bleef achter in Mechels bezit en verdween uiteindelijk ook in doel na een afgeweken schot van Steven De Petter. Minuten later stond het al 0-2. Het was Seth De Witte die een vrije trap van Hanni in doel kon koppen.

De Mechelaars bleven de eerste helft domineren en verzamelden nog kansen via onder meer Veselinovic, Hanni en de onvermoeibare Obradovic. Na de pauze veranderde geleidelijk aan het spelbeeld. Terwijl de supportersgroepen van beide clubs elkaar vonden in dezelfde gezangen, werd op de grasmat het evenwicht hersteld. Het vluchtschot van Nicolas Verdier ging over de kooi van Steppe; aan de overzijde kon David Destorme zijn schot wel hard in doel knallen: 1-2.

Met nog een kwartier op de klok mocht ook Arthur Irawan zijn debuut voor geel-blauw maken. Zowel W-B als Malinwa hadden nog enkele kansen. Aboubakar Oumarou trapte op de vuisten van Wouter Biebauw en Steppe tikte het leer nog net uit de voeten van de mee opgerukte De Witte. In de slotfase toonden de supporters in vak E een mooi spandoek voor de afscheidnemende Guido Brepoels. Die van Mechelen hadden nog een eerbetoon voor Alex Czerniatynski en David Destorme in petto.

Zo sloot W-B het seizoen af met 1-2-nederlaag tegen groepswinnaar KV Mechelen. Spelers en trainers verzamelen maandag een laatste keer op de Freethiel en mogen daarna met vakantie.

 

Waasland-Beveren: Steppe; Vandam, Godemèche (38′ De Pauw), Corstjens, Blondelle; Rowell, Destorme, Maric (k); Vanzo (73′ Irawan), Emond, M’Sila (64′ Oumarou)

KV Mechelen: Biebauw; Paulussen, Bateau, De Witte, Kosanovic, Obradovic; Cissé, Hanni, De Petter (k) (90′ Van Damme); Naessens (73′ Claes), Veselinovic (60′ Verdier)

Doelpunten: 13′ De Petter 0-1, 17′ De Witte 0-2, 70′ Destorme 1-2

Gele kaarten: 37′ Rowell

Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Toeschouwers: 4.658

 

MKR_1098plat