Go back

W-B trekt doelman Merveille Goblet aan

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft met Merveille Goblet (20-11-1994) een nieuwe doelman aangetrokken. De 20-jarige sluitpost tekende voor twee seizoenen met optie op een derde jaargang. Hij was einde contract bij zijn club Standard Luik, dat hem de voorbije twee seizoenen bij tweedeklasser AFC Tubize stalde.

Goblet is een opkomend keeperstalent in België en was dan ook titularis in verschillende nationale jeugdploegen. De jonge doelman staat gekend om zijn explosieve stijl. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Strombeek om vervolgens naar Brussels te trekken. Daar bleef hij acht jaar, daarna verhuisde hij naar Standard Luik. Bij de Rouches werd hij drie jaar op rij kampioen als eerste doelman van zijn team. De afgelopen twee seizoenen was hij titularis bij Tubize. Hij miste er nauwelijks speelminuten en was ongetwijfeld een van de meest getalenteerde doelmannen in tweede klasse.