Go back

W-B versterkt zich met Steeven Langil

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zijn spelerskern voor volgend seizoen aangesterkt met Steeven Langil (27). De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Moeskroen-Péruwelz en tekende bij W-B een contract voor twee seizoenen met een optie op een extra seizoen.

Steeven Langil (04-03-1988) behoeft na het voorbije seizoen weinig introductie. De Franse flankaanvaller was in de jaargang 2014-2015 een van de exponenten van de verrassend sterke promovendus Moeskroen-Péruwelz. Vooral in de eerste seizoenshelft was hij regelmatig aangever van dienst voor de Moeskroense aanvalslinie. Langil had daarmee een belangrijk aandeel in het behoud van de Henegouwse club.

Langil, die werd geboren in Martinique, begon zijn profcarrière bij Olympique Nîmes. Op zijn negentiende versierde hij een contract bij AJ Auxerre, waar hij zes jaar op de loonlijst stond en zelfs mocht proeven van de Champions League. Hij speelde een zeventigtal wedstrijden voor de Franse topclub en werd in die periode ook drie keer uitgeleend: aan SM Caen, FC Valenciennes en Sedan. In de zomer van 2013 verhuisde hij naar eersteklasser EA Guingamp, een jaar later naar Moeskroen-Péruwelz, zijn eerste club buiten Frankrijk.