Go back

Waasland-Beveren steunt De Klokke

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Kevin Reyns

De Klokke is een Sint-Niklase voorziening die intensieve woonondersteuning biedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Op dit moment krijgen meer dan 60 mensen er zorg op maat van een polyvalent team dat 24/7 beschikbaar is en dat zowel residentieel als ambulant steeds opnieuw streeft naar de hoogste kwaliteit. De Klokke wil die zorg nog verder uitbreiden. Op de sociale campus die uitgebouwd wordt achter het nieuwe welzijnshuis van Sint-Niklaas plant De Klokke de bouw van 12 appartementjes.

De bescheiden wooneenheden hebben tot doel volwassenen met een verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Op die manier kunnen ze mits de juiste zorg, net zoals ieder ander mens een eigen leven uitbouwen. Helaas kost kwaliteit ook geld. In tijden van besparingen is het als voorziening moeilijk om het hoofd boven water te houden. Creatief op zoek gaan naar financiële middelen is een noodzaak. Daarom organiseert De Klokke, samen met veilinghuis Leo Van der Heyden uit Temse, een online veiling van waardevolle voorwerpen.

Vanuit de sportwereld kan De Klokke op heel wat steun rekenen. Zo schenkt Waasland-Beveren een gesigneerd voetbalshirt. Op die manier wil de club haar beloftes m.b.t. sociaal engagement en lokale verankering blijven nakomen.