Go back

De vakantie zit erop: woensdag screenings, donderdag eerste training

Tekst & foto's: Ward Callens

De spelers van Waasland-Beveren zijn al begonnen aan het nieuwe seizoen. Dinsdag en woensdag werden de spelers op de club verwacht voor individuele tests. De spelers werden in de praktijk van Rev.training aan een grondige screening onderworpen. Ook gingen ze langs bij de pedicure. Nog op het programma: looptests en een DEXA-scan. Ook conditioneel zullen de spelers de komende dagen nog uitgebreid getest worden.

Donderdag staat de eerste groepstraining op het programma. Die zal van start gaan rond 10.30 – 11.00 u. na een inleidende kennismaking tussen spelersgroep en technische staf. De veldtraining, onder leiding van onze nieuwe T1, Stijn Vreven, vindt plaats op het oefenveld naast de Freethiel en is uiteraard vrij bij te wonen door onze supporters. Vreven kan voorlopig een beroep doen op een A-kern van 22 spelers, enkelen van hen sluiten wel pas later aan. De kern bestaat aan het begin van de voorbereiding uit volgende spelers: Goblet, Janssens, Jans, Leemans, Caufriez, De Pauw, Souza, Addy, Van Dooren, Maric, Jellal, Moulin, Luyckx, Erciyas, Langil, Myny, Vanzo, Destorme, Ibou, De Belder, Wilmet en Emond. Daar zouden nog enkele versterkingen bij komen, zoals een extra doelman.

Laurent Jans (interlandverplichtingen met Luxemburg), Matthias Janssens en Senne Van Dooren (examens) zijn er donderdag nog niet bij. Zij sluiten later aan bij de groep. Met Jerry Vandam en Aboubakar Oumarou kwam de club niet tot een nieuwe overeenkomst. Zij zullen er niet meer bij zijn volgend seizoen. We wensen hen veel succes toe in hun verdere carrière en danken hen voor hun inzet voor onze club. Daimy Deflem vond met Tempo Overijse intussen een nieuwe werkgever. Wij wensen hem het allerbeste bij de neo-derdeklasser.

Op bovenstaande foto zien we Emre Erciyas op de tafel bij de kine. Op de foto hieronder ziet Alec Luyckx het helemaal zitten bij de pedicure. De middenvelder werkt momenteel nog hard aan het herstel van zijn enkelblessure.

IMG_20150610_104003plat