Go back

Johan Van Rumst wordt T3 bij W-B

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Na hoofdtrainer Stijn Vreven, assistent Herman Vermeulen, voetbalconditietrainer Werner Martens en keeperstrainer Erik Amelinckx, zal vanaf het seizoen 2015-2016 ook Johan Van Rumst (30-12-1977) deel uitmaken van de technische staf van Waasland-Beveren. Van Rumst, een oud-speler van SK Beveren, zal als T3 onder meer een brug vormen tussen A-kern en beloften. Hij ondertekende op de Freethiel een contract van onbepaalde duur.

Johan Van Rumst is een jonge, gedreven trainer die in het bezit is van een UEFA A-trainersdiploma. Hij was in het verleden hoofdtrainer van tweedeprovincialer FC Moerbeke. Kort daarvoor had de 37-jarige voormalige middenvelder zijn spelerscarrière afgesloten. Die carrière begon op de Freethiel. Tussen 1996 en 2003 was Van Rumst A-kernspeler bij SK Beveren. Daarna kwam hij voornamelijk nog uit voor clubs uit de lagere nationale afdelingen, waaronder KV Oostende, Eendracht Aalst, SK Deinze, SK Londerzeel, Evergem, Eendracht Zele en het Nederlandse Zaamslag.

Van Rumst zal zich als T3 bij Waasland-Beveren hoofdzakelijk toeleggen op videoanalyse en scouting. Ook zal de hulptrainer een brug vormen tussen de A-kern en de beloftekern. Zo zal hij minimaal twee keer per week training geven aan de beloften en hen bijstaan bij hun competitiewedstrijden.