Go back

Stagedagboek 30-6: oefenpot tegen Taxandria Oisterwijk

Tekst & foto's: Ward Callens

Dag 1 van onze trainingsstage in het Nederlandse Oisterwijk zit erop. De groep stapte na het ontbijt in Beveren de bus in richting Landgoed De Rosep. Na het geslaagde verblijf van vorig jaar, werd deze zomer gekozen voor dezelfde locatie. De spelers trainden dinsdag meteen ook een eerste keer op de terreinen van de plaatselijke club, Taxandria Oisterwijk. Taxandria, dat uitkomt in de vierde klasse -het zesde amateurniveau in Nederland- was ’s avonds ook de tegenstander in een eerste oefenwedstrijd tijdens de stage.

W-B won zijn oefenpot tegen Taxandria met 1-7. In de eerste helft kwamen Emre Erciyas (2x), Dylan De Belder en Ibou Sawaneh (2x) tot scoren. Erciyas zorgde ook voor twee assists. Na de pauze dikten Bilal Jellal en Jonathan Wilmet de score aan. In de slotfase moest W-B nog een tegendoelpunt toestaan, het eerste tijdens de voorbereiding. Volgende elf spelers kwamen in actie tijdens de oefenpot, er werd niet gewisseld: Janssens, Pieters, Van Dooren, De Pauw, Leemans, Jellal, M’Sila, Erciyas, Wilmet, De Belder en Ibou.

Laurent Jans blikt tevreden terug op de eerste stagedag. “Na het ontbijt trokken we met de bus naar Nederland. Ik weet niet hoe lang we erover gedaan hebben, ik heb goed kunnen slapen in de bus. Het hotel hier is zeer mooi. De rustige ligging is ideaal voor ons om te werken. De oefenterreinen zijn ook zeer verzorgd”, vertelt Jans. “Er werd al hard, fysiek getraind vandaag. Dat moet ook nu. Daarbij kwam dan nog eens de warmte. Mensen die mij kennen weten dat ik daar niet zo’n fan van ben. We zullen goed slapen vannacht”, knipoogt de rechtsachter.

Ook voor Milos Maric verliep alles vlekkeloos. “We waren hier vorig jaar ook, maar nu hebben we een beter trainingsveld. Dat is belangrijk voor ons. Het hotel zelf  en het eten hier zijn perfect. Alles is hier aanwezig zodat wij in ideale omstandigheden kunnen trainen. We moeten hard werken in deze voorbereiding.”

Zaterdag speelt Waasland-Beveren in Duitsland tegen VfL Bochum 1848, een ex-club van Maric. “Het is leuk om tegen hen te spelen”, vindt de middenvelder. “Het zal bepaalde herinneringen aan een mooie periode terug naar boven halen in mij. Ik ken er nog enkele spelers. De match zelf heeft sportief weinig belang, maar we willen natuurlijk wel winnen.” Maric, samen met David Destorme een van de ouderdomsdekens van de ploeg, wil zijn ervaring volop ten dienste stellen van de ploeg. “Ik zie het als mijn rol om de spelers te pushen. Ik wil de jongere spelers begeleiden en hen helpen met mijn ervaring. Een goede mentaliteit, karakter, is belangrijk”, aldus Maric.

Klik HIER om de leukste foto’s van de trainingsstage te bekijken. Check ook zeker onze Twitter- in Instagrampagina voor exclusief beeldmateriaal!

IMG_20150630_194956plat