Go back

Stijn Vreven: “Ik sta voor hard werken en discipline”

Tekst & foto: Ward Callens

Donderdagmiddag, na de eerste training, werd de technische staf voorgesteld aan de pers. Die bestaat naast naast hoofdtrainer Stijn Vreven uit assistent-trainers Herman Vermeulen en Johan Van Rumst, keeperstrainer Erik Amelinckx (niet op de foto), voetbalconditietrainer Werner Martens en krachttrainer Maurits Van Damme. Die laatste werd deze week toegevoegd aan de sportieve staf, die nu volledig is. Maurits Van Damme zal zich als krachttrainer hoofdzakelijk ontfermen over de krachttrainingen voor de spelersgroep, lenigheid en stabiliteit. Hij kan heel wat ervaring voorleggen als begeleider van topsporters bij het fysieke aspect en als trainer van verschillende volleybalclubs.

Met de eerste groepstraining en persvoorstelling van de coaches was deze dag officieel de eerste werkdag van Stijn Vreven bij een eersteklasseclub. Uiteraard is de Limburger opgetogen dat hij op de Freethiel aan de slag kan als T1. “Ik ben erg blij dat ik als jonge coach mijn kans krijg bij deze mooie club”, vertelt hij. “Ik ben ook erg tevreden dat ik mee de sportieve staf heb mogen samenstellen. We gaan met z’n allen keihard werken om het beter te doen dan wat sommigen misschien verwachten.”

“Ik leg de lat altijd hoger”, vervolgt hij. “Ik heb geen last van een Calimero-gevoel. Wij zijn klein en de rest is groot? Nee. Wij moeten iedereen het vuur aan de schenen kunnen leggen. Wij moeten ook aan een thuisvoordeel werken en de supporters weer achter de ploeg krijgen met enkele uitschieters op de Freethiel. Ik sta niet garant voor succes, dat kan je op voorhand nooit zeggen. Ik sta wel garant voor discipline, hard werken en bereidwilligheid. Je kan een wedstrijd verliezen, maar ook de manier waarop telt. Ik verwacht strijd en inzet van mijn spelers”, aldus de nieuwbakken W-B-hoofdcoach.