Go back

W-B haalt Zinho Gano naar de Freethiel

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Zinho Gano. De 21-jarige aanvaller komt over van Club Brugge. Gano tekende maandag een contract voor drie jaar op de Freethiel.

Waasland-Beveren kwam in de voorbije dagen tot een akkoord met Zinho Gano zelf en zijn werkgever Club Brugge. Maandag werd de deal afgerond met de ondertekening van zijn contract. De boomlange spits (1m98) speelt tot medio 2018 op de Freethiel. Met Gano kiest W-B opnieuw voor talent van eigen bodem. De jonge Belg met West-Afrikaanse roots toonde vorig seizoen vooral in Play-off II zijn kunnen met vijf treffers in zes duels.

Verschillende clubs hengelden naar de diensten van Gano, die zich het best kon vinden in de sportieve visie van Waasland-Beveren en koos voor een verblijf op de Freethiel. Bovendien werkte Gano eerder al samen met huidig W-B-coach Stijn Vreven toen hij in het seizoen 2013-2014 bij Lommel United werd gestald.

Gano begon met voetballen bij SK Kampenhout. Via Lierse SK en KVC Westerlo kwam hij bij Club Brugge terecht. De West-Vlamingen leenden hem de voorbije seizoenen uit aan Lommel en Moeskroen-Péruwelz. Hij kwam in dat laatste jaar aanvankelijk maar weinig aan spelen toe, maar ontbolsterde helemaal in de play-offs.

Gano zal bij Waasland-Beveren het nummer 9 dragen. Woensdag sluit hij aan bij de groepstrainingen. W-B dankt J&S Int. Football Management voor de vlotte afhandeling van de transfer.