Go back

W-B versterkt zich met Angolese international Jonathan Buatu

Tekst & foto: Ward Callens

Daags na de komst van Zinho Gano heeft Waasland-Beveren opnieuw een mooie inkomende transfer gerealiseerd. Verdediger Mananga Jonathan Buatu (21) tekende dinsdagavond een contract voor twee seizoenen op de Freethiel, met een optie voor een derde seizoen. Buatu, die zowel de Belgische als de Angolese nationaliteit heeft en voor de nationale ploeg van Angola uitkomt, komt transfervrij over van Fulham FC. 

Mananga Jonathan Buatu (27-09-1993) is een rechtsvoetige centrale verdediger die ook als verdedigende middenvelder kan worden uitgespeeld. Hij meet 1m87 en staat vooral gekend om zijn duelkracht. Buatu doorliep de nationale jeugdselecties van België, waar hij onder meer samenspeelde met Zinho Gano, maar koos uiteindelijk voor de nationale ploeg van Angola. Afgelopen zaterdag werkte hij nog een interland af voor de kwalificaties van de Africa Cup (4-0-winst tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek).

Buatu werd opgeleid door Standard Luik. Hij speelde er lange tijd samen met doelman Merveille Goblet. Daarna trok hij naar KRC Genk, dat hem een seizoen bij tweedeklasser FC Brussels stalde. In de zomer van 2013 werd hij aangetrokken door Fulham FC. In Londen was Buatu vaste waarde bij de U21.

Maandag zal Buatu aansluiten bij de groepstrainingen op de Freethiel. Hij zal bij W-B het rugnummer 5 dragen.