Go back

W-B wint eerste oefenpot bij Svelta Melsele

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns & Maarten Kempeneers

Vrijdagavond werd de eerste oefenwedstrijd van het seizoen afgewerkt. W-B won bij Svelta Melsele met 0-4. Doelpuntenmakers waren De Belder (2x), Langil en Gano. 

De oefenpot bij Melsele, op enkele kilometers van de Freethiel, stond in het teken van het 75-jarig bestaan van de thuisploeg. Heel wat volk kwam opdagen voor de galamatch. Bij de thuisploeg stonden overigens meerdere ex-W-B-(jeugd)spelers tussen de lijnen.

W-B kwam in de eerste helft na een twintigtal minuten op voorsprong. Het was Dylan De Belder die raak kopte op aangeven van Steeven Langil. Een vijftal minuten stond het al 0-3. Eerst mocht Langil met medewerking van de thuisdoelman scoren, meteen daarna lukte De Belder zijn tweede van de avond, opnieuw een kopbalgoal. In de tweede helft trad W-B aan met elf andere spelers. Even voorbij het uur was het Zinho Gano die de 0-4-eindstand vastlegde.

Milos Maric werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Belofte Eli Nyamador stond wel 45 minuten tussen de lijnen.

Volgende spelers kwamen in actie voor Waasland-Beveren:
Eerste helft: Goblet, Addy, De Belder, Ibou, Emond, Destorme, De Pauw, Langil, Jellal, Van Dooren en Nyamador
Tweede helft: Janssens, Gano, Moulin, Sousa, Vanzo, Wilmet, Erciyas, Godemeche, Leemans, Caufriez en Myny