Go back

W-B wint ook oefenpot bij derdeklasser Bornem: 0-3

Tekst: Ward Callens - Foto: Maarten Kempeneers

In zijn derde oefenwedstrijd van het seizoen, de eerste tegen een team uit nationale, heeft Waasland-Beveren een 0-3-zege geboekt op het veld van KSV Bornem. De thuisploeg moest in de tweede helft met z’n tienen verder na een rode kaart voor Hassan El Mouataz. 

Trainer Stijn Vreven liet voor deze oefenpot tegen derdeklasser Bornem de spelers opdraven die maandag aan de kant bleven in het duel met KJV Kruibeke. De eerste kans was voor Zinho Gano, de spits trof in de openingsminuut al het doelhout. Na een kwartiertje opnieuw Gano met de kans, ditmaal zat Bornem-doelman Stefan Deloose ertussen. Kort daarop was het wel raak voor de lange aanvaller: op vrijschop van Thibault Moulin tikte hij de 0-1 binnen.

Op het halfuur verdubbelde W-B de score via Olivier Myny. Deloose kon de kopbal van Jonathan Buatu niet klemmen en Myny zat er als eerste tussen. Aan de overzijde was Bornem gevaarlijk via Stef Van den Heuvel. Met een aardige parade hield Merveille Goblet zijn netten schoon. Myny en Renaud Emond hadden daarna nog kansen, het bleef echter 0-2 tot aan de pauze.

Een tiental minuten in de tweede helft pakte ex-Lokeren-speler Hassan El Mouataz uit met een gevaarlijke tackle op Laurent Jans. Rood was het verdikt voor de thuisspeler. Zo moest Bornem nog een tijdje met een man minder voort. W-B bleef de wedstrijd domineren en verzamelde nog kansen via o.a. Langil en Gano. Een prima keepende thuisdoelman verhinderde dat de score verder opliep. Een kwartier voor tijd moest hij zich wel nog een derde keer omdraaien. De ingevallen Ibou Sawaneh mocht een fraaie aanval van geel-blauw afronden, opnieuw op aangeven van Moulin. 0-3 was ook meteen de eindstand.

Stijn Vreven reageerde tevreden na de wedstrijd, vooral over de eerste helft. “Er werd al veel met elkaar gesproken, nog niet genoeg. Maar ik kan er wel tevreden over zijn. Ook over het feit dat we veel kansen afdwongen. Het beginsel is er, hier kunnen we op bouwen. Nu moeten we nog vier weken keihard werken zodat we klaar zijn voor de start van de competitie.”

 

 

Opstelling Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Caufriez (70′ Loriers), Buatu, Leemans; Maric, Moulin; Myny, Gano, Emond (46′ Sabala), Langil (65′ Ibou)

Doelpunten: 21′ Gano 0-1, 30′ Myny 0-2, 76′ Ibou 0-3