Go back

David Destorme gaat de beloften trainen

Tekst: Ward Callens - Foto: Sebastian Sendlak / P.I.X.

De beloften van Waasland-Beveren worden komend seizoen getraind door David Destorme. De 35-jarige middenvelder zal daarbij geassisteerd worden door Walter Engels, die al jaren betrokken is bij de club als trainer en begeleider van jeugdploegen. Sportief verantwoordelijke van de belofteploeg wordt Johan Van Rumst. De staf wordt vervolledigd door voetbalconditietrainer Werner Martens en krachttrainer Maurits Van Damme, die de jongelingen eveneens zullen begeleiden binnen hun vakgebied.

David Destorme behaalde in mei zijn UEFA A-trainersdiploma en wilde naast het voetbal zelf graag iets extra’s doen voor de club. “Ik wilde iets doen met mijn ervaring als speler en begon daarom met de trainerscursus. Die verliep vlot en ik voelde me dan ook klaar om de stap te zetten. Dit is de ideale kans om mijn trainerscarrière te starten. De cursus was vorig seizoen mijn uitlaatklep naast het voetbal. Nu wordt dat de trainersbaan. Ik ben graag met iets bezig naast zelf op het veld staan.”

Destorme, die bij de beloften Tim Bavré opvolgt, zal de functie van beloftetrainer combineren met zijn voetbalcarrière. “We hebben daarover duidelijke afspraken gemaakt met de technische staf. Ik ben ook heel blij met Walter als assistent. Ik zou het niet willen doen zonder iemand anders erbij. Ik kan veel leren van zijn ervaring. Ook naar de samenwerking met Johan Van Rumst kijk ik uit. Ik hou alvast mijn ogen open tijdens onze trainingen. Het wordt een leuke uitdaging om samen met Walter de jongeren bij de hand te nemen en betere voetballers van hen te maken.”

Verder dan het komende seizoen wil de bijna 36-jarige Destorme nog niet kijken. “Nee, ik concentreer me nu volop op mijn voetbalcarrière en mijn taken als beloftetrainer. We zien wel wat er later gebeurt. Voorlopig is die combinatie voetballer-trainer het belangrijkste”, aldus een zeer gedreven David Destorme.