Go back

Doelman Laurent Henkinet tekent voor drie jaar bij W-B

Tekst: Ward Callens - Foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft doelman Laurent Henkinet (14-09-1992) overgenomen van KV Kortrijk. Het gaat om een definitieve overgang. De clubs geraakten het eens over de voorwaarden en ook met de speler werd een overeenkomst gevonden, zodat de 22-jarige Belg donderdagnamiddag zijn handtekening kon zetten onder een driejarig contract bij onze club.

Met Henkinet (1m90) kiest Waasland-Beveren opnieuw voor een getalenteerde doelman uit eigen land. De sluitpost, die vloeiend is in Frans en Nederlands, kan ondanks zijn jonge leeftijd toch ook al de nodige ervaring voorleggen als eerste doelman in de eerste en tweede voetbalklasse. Hij stond tot dusver 54 keer onder de lat in de Jupiler Pro League, tweede klasse en de beker van België. Hij deed dat bij STVV, KFC Dessel Sport en KV Kortrijk.

Het voorbije seizoen was Henkinet vanaf januari eerste doelman bij Kortrijk. Hij speelde in 2015 achttien competitieduels en twee bekerwedstrijden. Van medio 2012 tot eind 2013 werd Henkinet door Standard Luik uitgeleend aan tweedeklasser Dessel Sport. Daar trainde hij onder Stijn Vreven. De twee komen elkaar nu weer tegen op de Freethiel. De veldmeester is alvast opgetogen met de komst van Henkinet: “Ik werkte een seizoen samen met hem en herinner hem als een op en top professionele doelman. Een rustige jongen die hard werkt. Hij heeft een goede lengte en is sober als doelman. Hij speelt naar efficiëntie en rendement, doet geen gekke dingen en maakt weinig fouten”, aldus Vreven.

Laurent Henkinet krijgt bij W-B het rugnummer 1 en reist vrijdag af naar Oisterwijk om de groep te vervoegen bij de zomerstage.