Go back

Fandag 2015: terugblik op een topdag!

Tekst: Ward Callens - Foto's: Geert Franquet & Jean Bonjean, Kevin Reyns en Ward Callens

Daags na de jaarlijkse fandag van Waasland-Beveren kunnen we stilaan de balans opmaken van editie 2015. Als we alle commentaren en feedback van supporters, standhouders en vrijwilligers naast elkaar leggen, is er maar één conclusie: het was een topeditie! 

De fandag begon kort na de middag met demotrainingen van onze nationale jeugdploegen. Het zonnetje kwam er gelukkig door op dat moment en voor de rest van de dag werden we op meteorologisch gebied absoluut verwend! Om 15.00 u. werd de wedstrijd tegen het Griekse Asteras Tripoli afgetrapt. Voor die oefenpartij kwamen zo’n 2.000 supporters opdagen. Een mooie opkomst -beter dan verwacht- waardoor het even erg druk was aan de ticketverkoop. Onze excuses aan zij die op dat moment in de rij stonden.

Fandag19072015 (136)plat

De wedstrijd zelf dan. Een volledig wedstrijdverslag kan u hier vinden. De partij eindigde op een 1-1-gelijkspel. Maar belangrijker dan de uitslag waren de positieve signalen die toch wel zichtbaar waren op het veld, zodat we kunnen spreken van een prima generale repetitie voor de competitiestart komend weekend. Al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, onze tegenstander zondag heet dan ook Anderlecht.

Leuk intermezzo tijdens de rust was het wedstrijdje tussen oud-spelers van SK Beveren en de ploeg van Spitsbroers, met o.a. acteur Maarten Goffin. Het bleef 0-0, onder meer dankzij de tussenkomsten van Beveren-icoon Jean-Marie Pfaff. Verder stonden onder anderen ook Filip De Wilde, Albert Cluytens en David Van Hoyweghen nog eens op de Beverse grasmat.

IMG_20150719_155018plat

Na de wedstrijd tegen Tripoli konden de aanwezige fans terecht bij de talrijke stands van supportersverenigingen, partners en sponsors. Ook was er heel wat randanimatie voor grote en kleine W-B-supporters. Het secretariaat was doorlopend geopend voor abonnementenverkoop en in de fanshop konden nieuwe wedstrijd- en trainingstenues worden aangekocht alsook andere merchandise. Vooral de nieuwe wedstrijdshirts vielen in de smaak.

Om iets na halfzes werden alle spelers en stafleden voorgesteld aan het publiek. Niemand minder dan believer Peter Thyssen werd daarvoor op het podium geroepen. Bij de spelers was het ongetwijfeld Milos Maric die het luidste applaus oogstte. Hij beloofde de aanwezige supporters er dit jaar alles aan te doen om een beter seizoen door te maken dan het vorige en het publiek op de Freethiel mooie momenten te bezorgen. Dat hoorden we nog van enkele andere spelers, mooie intenties die allicht verwoorden wat de meeste supporters wensen.

Na de ploegvoorstelling namen spelers en coaches ruim de tijd om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met de fans. De signeersessie werd dit jaar anders georganiseerd, namelijk aan verschillende tentjes van supportersclubs en sponsors. Zo was er meer tijd voor leuke foto’s en een gesprekje tussen spelers en fans.

DSC_3129plat

Daarna was het aan Slongs Dievanongs met een gratis en zeer gesmaakt optreden voor alle aanwezigen. Ook zij nam nadien ruim de tijd om met alle aanwezigen op de foto te gaan. DJ’s Béstien & Clement, die heel de dag voor de muzikale begeleiding hadden gezorgd, sloten de avond af met een knallende partyset.

Er werden zondag naar verluidt dubbel zo veel pintjes afgetapt, dubbel zo veel shirts verkocht, dubbel zo veel frietjes en hamburgers gegeten en wellicht ook dubbel zo veel handtekeningen uitgedeeld. Zonder meer een geslaagde editie! Maar het kan altijd nog beter. Daarom nemen wij alle adviezen en commentaren mee naar de volgende editie, voor hopelijk alweer een mooie, zonnige en prachtige fandag!

IMG_20150719_200010plat

Een succesvolle fandag organiseren lukt niet zonder de medewerking van sponsors, supportersverenigingen, medewerkers, vrijwilligers, standhouders en partners. Waasland-Beveren wenst dan ook alle mensen en bedrijven die hun steentje hebben bijgedragen aan deze fandag uitdrukkelijk te danken voor hun steun en inzet! Ook wensen wij langs deze weg alle supporters te bedanken die er zondag bij waren. Zij zijn immers de dragende kracht achter onze club!

Een dankwoordje aan volgende partners: Supportersfederatie Waasland-Beveren en alle aanwezige supportersclubs en sfeergroepen, alle medewerkers en de talrijke vrijwilligers, alle aanwezige jeugdploegen en -trainers, het jeugdbestuur van W-B, DJ’s Bestien en Clément, Slongs Dievanongs, SLS, Fransoo Sound & light, Kappa/United Brands, Wind aan de Stroom, Gereedschappen Luc, Nens Power, Foubert IJs, Buikje Vol, Rode Kruis, Young Believers Kids Club, Het Laatste Nieuws, Jupiler, ’t Kasteelke, Dranken Van Eetvelde, Homevast, Hotel Van der Valk, vrijwilligers voor Nepal, elektriciteitswerken Luc Dupon, bezoekerskantine W-B, Themacafé W-B, stewards W-B, gemeente Beveren, Peugeot Vanhoecke, grimeur Laetitia en natuurlijk alle aanwezige supporters!

DSC_2930plat

Winnaars actie Facebook/Twitter

  • Winnaar geel gesigneerd wedstrijdshirt: Thomas Van Eynde
  • Winnaar blauw gesigneerd wedstrijdhirt: Hilde Fierens
  • Winnaar wit gesigneerd wedstrijdshirt: Joni Catthoor

Winnaars snelheidsmeter

  • Winnaars supportersvlag, vaantje en duoticket: Koen De Ryck (categorie +18 met 103 km/u) en Gerben Van Hove (categorie -18 met 94 km/u)
  • Winnaars duoticket: Brecht Boffin (categorie +18 met 102 km/u) en Gianni Peeters (categorie -18 met 91 km/u)

Alle winnaars worden verzocht contact op te nemen met het secretariaat (03 750 25 00 of info@waasland-beveren.be).

 

Bekijk hier (deel I), hier (deel II) en hier (deel III) de leukste foto’s van de fandag!