Go back

Fins international Valtteri Moren tekent voor drie jaar bij W-B

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft centrale verdediger Valtteri Moren (15-06-1991) aan zich gebonden. Moren tekende op de Freethiel een contract tot juni 2018. W-B en HJK Helsinki bereikten een overeenkomst voor de transfer van de Finse international

Valtteri Moren (1m88) is een kopbalsterke centrale verdediger die in eigen land gekend staat om zijn fysiek en duelkracht. Hij speelde de voorbije vijf seizoenen voor HJK Helsinki en kwam ook uit de jeugdopleiding van de recordkampioen. Met HJK speelde hij vijf jaar op rij kampioen in Finland. Vorig jaar kaapte hij met die club ook de Finse ligabeker weg.

Hij trad vorige zomer met Helsinki aan in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en later in de Europa League, waarin HJK het onder andere opnam tegen Club Brugge. Moren scoorde zowel in de CL-kwalificaties als in de EL-campagne een keer. In totaal speelde hij ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan 100 wedstrijden voor HJK Helsinki.

Moren speelde in alle nationale jeugdploegen van zijn land. Sinds 2013 mag hij zich ook echt Fins A-international noemen. Hij speelde tot dusver mee in drie vriendschappelijke interlands, de laatste in januari dit jaar (0-1-winst tegen Zweden). Hij maakte daarin één doelpunt voor zijn land, in de met 2-0 gewonnen oefeninterland tegen Estland.

Ook deze zomer komen Moren en Helsinki uit in de kwalificaties voor de Champions League. Eerder werd het Letse Ventspils opzij gezet, tegenstander in de derde kwalificatieronde is het Kazachse FC Astana. Na die dubbele confrontatie wordt Moren vrijgegeven. Op donderdag 6 augustus reist de verdediger af richting Beveren. Moren zal bij Waasland-Beveren het rugnummer 4 dragen.