Go back

Geslaagde generale repetitie: 1-1 tegen Asteras Tripoli

Tekst: Yves Van Hul - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zondag tijdens de fandag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Griekse Asteras Tripoli. Het was Renaud Emond die in de tweede helft een Grieks doelpunt uit de eerste periode uitwiste. W-B kende zo een geslaagde generale repetitie voor het echte werk. Want komend weekend wordt het nieuwe seizoen al afgetrapt. 

Op de jaarlijkse fandag van de club kregen de supporters niet enkel de kans om op foto- en handtekeningenjacht te gaan, maar ze konden de spelers ook meteen aan het werk zien in een voorsmaakje op het echte werk, dat volgende week in Anderlecht van start zal gaan. Tegenstander was de Griekse subtopper Asteras Tripoli, dat vorig jaar een vierde plaats behaalde in de competitie en ook de poulefase van de Europa League wist te bereiken.

De tijd van experimenteren is zo goed als voorbij en coach Stijn Vreven bracht een competitief elftal tussen de lijnen. De geblesseerde Hugo Sousa werd in het hart van de defensie vervangen door Gary Coulibaly en voorin werd Renaud Emond gekoppeld aan targetman Zinho Gano.

De spelers wilden het vertrouwen van hun coach niet beschamen en begonnen met veel drang naar voren. Na slechts vijf minuten kon Steeven Langil een eerste keer zijn klasse tonen door twee tegenstanders in de wind te zetten, maar zijn schot vloog naast. Veel uitgespeelde acties zagen we echter niet, want ook Asteras Tripoli wou zich niet zomaar gewonnen geven, met veel harde duels tot gevolg. W-B toverde enkele vlotte combinaties op de mat en wist daarbij de organisatie te bewaren, maar botste vijf minuten voor de pauze op een snelle counter van de vinnige Grieken. Afwerker van dienst was Jeronimo Barrales. 0-1 was meteen de ruststand.

Na de rust stuurde de bezoekende coach Vergetis Staikos elf nieuwe spelers het veld in, terwijl Stijn Vreven het vertrouwen behield in zijn manschappen om de achterstand om te buigen. En dat loonde al snel. Vijf minuten ver de tweede periode kopte centrale verdediger Jonathan Buatu, die was blijven hangen na een hoekschop, een voorzet op doel en Renaud Emond toonde zijn killerinstinct door de bal -ook al met het hoofd- van richting te doen veranderen: 1-1!

De Grieken waren niet bij machte om tegen te prikken en Waasland-Beveren ging door op zijn elan. Zo konden Langil en kersverse aanwinst Erdin Demir meermaals hun flank afdraven. De aanwezige supporters zagen het graag gebeuren en zetten zich vol achter hun ploeg. De beste kans op de overwinning kwam er helemaal op het einde, toen Langil de bal enig mooi buitenkantje rechts op het hoofd van de ingevallen Dylan De Belder schilderde, maar die kopte het leer over het doelhout. Nog meer dan het resultaat, zal vooral de prestatie onze jongens moed en vertrouwen geven met het oog op de nakende start van de competitie.