Go back

Jeugdig W-B wint verdiend bij vierdeklasser Leopoldsburg: 1-2

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zaterdag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen vierdeklasser KESK Leopoldsburg. W-B, met heel wat jonge spelers en beloften in de selectie, won uiteindelijk met 1-2. 

Twee oefenwedstrijden dit weekend voor Waasland-Beveren. De spelers die zondag aantreden tegen Asteras Tripoli werkten zaterdagvoormiddag een training af en reisden niet mee naar Leopoldsburg. De technische staf nam de overige tien A-kernspelers mee naar de ex-club van Stijn Vreven en Werner Martens, aangevuld met zes beloften. Twee van hen begonnen ook aan de partij: Remco Pieters en Maxim Nys.

Het was even zoeken voor de jonge, geel-blauwe garde en na tien minuten keek het al tegen een achterstand aan. Het was Stijn Molenberghs die de thuisploeg op voorsprong bracht. W-B reageerde met een knal van Ibou Sawaneh, maar doelman Steven Frederix, die nog veel Beverse pogingen zou stoppen, redde. Aan de overzijde reageerde W-B-doelman Merveille Goblet alert op een afstandspoging. Veel meer doelgevaar zou de thuisploeg niet meer creëren.

Toch draaide het niet erg lekker voor W-B in de eerste helft. Leopoldsburg was een moeilijk te ontwrichten geheel en deed aardig mee voor de koffie. Vlak voor de pauze was er nog een grote mogelijkheid voor Emre Erciyas, maar de jongeling moest te ver uitwijken zodat de hoek te scherp werd. Zo stond het halfweg 1-0 in het voordeel van de vierdeklasser.

In de tweede periode kregen de aanwezige supporters 45 minuten lang eenrichtingsverkeer te zien. Goblet keek werkloos toe hoe de ene na de andere Beverse doelpoging gepareerd werd, het doelkader miste of te zwak werd ingespeeld. Kansen waren er genoeg voor geel-blauw, toch was het wachten tot minuut 87 vooraleer de bezoekende fans een eerste keer mochten juichen. Het was Ibou Sawaneh die met een overhoeks schot raak trof: 1-1.

De spelers van Leopoldsburg hadden zich kranig verweerd, maar moesten in de slotfase de rol lossen. Een fysiek superieur W-B kaapte in de laatste minuut toch nog verdiend de zege weg in Limburg. Het was Bilal Jellal die de 1-2-eindstand vastlegde. Zo kon de jeugdige W-B-selectie alsnog met een goed gevoel de bus in richting Beveren. Zondag wacht de laatste oefenpartij voor W-B in de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar. Om 15.00 u. wordt het Griekse Asteras Tripoli partij gegeven.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Irawan (60′ Loriers), Van Dooren, De Pauw (78′ Peers), Leemans; Jellal, Erciyas (57′ Ito Mavitidi), Pieters; Wilmet (k), Ibou, Nys (64′ Hebbelink)

Doelpunten: 10′ Molenberghs 1-0, 87′ Ibou 1-1, 90′ Jellal 1-2