Go back

RSC Anderlecht – W-B (26-07): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Komend weekend wordt het seizoen 2015-2016 officieel op gang getrapt. Waasland-Beveren trekt zondagavond meteen naar meervoudig landskampioen RSC Anderlecht. De wedstrijd tegen de Brusselaars wordt afgetrapt om 18.00 u. Scheidsrechter Frederik Geldhof zal de eerste wedstrijd van W-B van deze jaargang in goede banen leiden.

Onze tegenstander van zondag verloor in het tussenseizoen twee sterkhouders: topschutter Aleksander Mitrovic en rots in de branding Chancel Mbemba verlieten het Astridpark voor Newcastle United. Daartegenover staan enkele opvallende inkomende transfers. Linksachter Ivan Obradovic komt de defensie versterken en Imoh Ezekiel moet voor de doelpunten zorgen. Thomas Kaminski en Guillaume Gillet keerden terug van hun uitleenbeurt vorig seizoen.

De statistieken van de voorbije ontmoetingen pleiten niet in het voordeel van W-B. In de afgelopen zes ontmoetingen in de hoogste voetbalklasse kon geel-blauw geen enkel punt pakken tegen Anderlecht. Maar voor alles is er een eerste keer, toch? De laatste ontmoeting tussen geel-blauw en paars-wit dateert van 20 december 2014. Anderlecht kwam die avond met 0-2 winnen op de Freethiel na doelpunten van Steven Defour en in de slotfase van Gouden Schoen Dennis Praet.

De selectie van Waasland-Beveren ziet er intussen heel wat anders uit. Enkel Renaud Emond, Milos Maric en Ibou Sawaneh waren er vorig seizoen ook bij tegen Anderlecht. Alec Luyckx en Hugo Sousa behoorden toen wel tot de kern, maar zijn nu beiden geblesseerd aan de enkel en reizen zondag dus niet mee naar het Astridpark. Voor trainer Stijn Vreven wordt het zijn debuutwedstrijd in de Jupiler Pro League. Ook kunnen tien spelers zondag hun Jupiler Pro League-debuut maken.

Hugo Sousa en Alec Luyckx zijn er zondag dus niet bij. Ook David Destorme behoort nog niet tot de wedstrijdkern. De middenvelder heeft de trainingen weliswaar al hervat, maar de partij tegen Anderlecht komt te vroeg. Niels De Pauw is eveneens licht gekwetst en moet de match aan zich voorbij laten gaan. Met Bilal Jellal en Glenn Leemans behoren twee spelers tot de ruime voorselectie die vorig seizoen nog bij de beloften van Anderlecht speelden en er potten braken in de UEFA Youth League. Zaterdag worden na de training de laatste knopen met betrekking tot de wedstrijdselectie doorgehakt.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de selectie voor onze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen: Henkinet, Demir, Buatu, Wilmet, Langil, Coulibaly, Gano, Maric, De Belder, Ibou, Moulin, Emond, Goblet, Leemans, Jans, Jellal, Caufriez, Vanzo, Van Dooren, Myny en M’Sila

 

Zoals we eerder al meegaven is er een verplichte buscombiregeling in Anderlecht (lees hier meer). Er trekken zondag tien bussen vanuit het Beverse richting Constant Vandenstockstadion. Volgende supportersclubs leggen één of meerdere bussen in.

  • Beverboys: 3 bussen
  • WB De Groene: 2 bussen
  • Moet kunnen: 1 bus
  • Freethielboys: 1 bus
  • De Zuute: 1 bus
  • WB United: 1 bus
  • De Duif: 1 bus