Go back

Stagedagboek 04-07: W-B verliest oefenduel bij VfL Bochum 1848 met 3-1

Tekst: Ward Callens - Foto's: Sebastian Sendlak/P.I.X.

Opnieuw een bloedhete dag in Nederland (en Duitsland). ’s Ochtends trokken de spelers die niet in de selectie zaten voor de oefenwedstrijd tegen VfL Bochum 1848 naar het oefenterrein voor een veldtraining. Alec Luyckx werkte een apart programma af bij de kine. Na een gezamenlijke lunch trok de spelersbus richting Herne voor de vriendschappelijke partij tegen de Duitse tweedeklasser.

Met Bochum kreeg W-B voor het eerst een profclub en een zeer degelijke tegenstander tegenover zich in de oefencampagne. Beide ploegen hadden eigenlijk nog een tegenstander tegenover zich: de hitte. Er werd tijdens de match om het kwartier een drankpauze ingelast en dat was nodig. Voor de eerste pauze stond het al 1-0 voor de Duitsers na een vroege goal van spits Simon Terodde. Kort na de eerste break maakte Marco Terrazzino er 2-0 van.

W-B probeerde in het laatste kwart voor de rust nog wat terug te doen en verzamelde kansjes via onder meer Floriano Vanzo, Laurent Jans en Steeven Langil. Maar het was allemaal te weinig om de stugge Duitsers te verrassen. Zo stond het halfweg 2-0. In de tweede periode stond het bij de eerste degelijke kans van Bochum 3-0, een kopbalgoal van Vangelis Pavlidis. De thuisploeg werkte zeer efficiënt af, maar was ook een stug en moeilijk te ontwrichten geheel.

In de slotfase kon Ibou Sawaneh een individuele actie afronden. Hij zette zo de 3-1-eindstand op het bord. Het was de eerste nederlaag voor Waasland-Beveren in de oefencampagne. Woensdag trekt W-B naar Luxemburg voor de confrontatie met CS Fola Esch, de ex-club van Laurent Jans.

WB_0011plat

Ibou Sawaneh, die de Duitse nationaliteit bezit, vond het prettig nog eens in zijn tweede vaderland te kunnen spelen. “Het was leuk. We speelden in een mooi stadion, op een goed veld, tegen een goede tegenstander. Het was een goede wedstrijd om te zien waar we staan en waar we nog aan moeten werken”, vertelde hij na de match. “We hebben gelukkig nog wat tijd voor de start van de competitie om aan bepaalde zaken te werken.”

“Het waren moeilijke omstandigheden om in te spelen, maar dat gold voor beide ploegen. De tegendoelpunten gaven we te makkelijk weg, die waren vermijdbaar. Ik ben wel blij met mijn doelpunt, al betekent dat in zo’n wedstrijd natuurlijk niet veel. Ik probeer gewoon zo fit mogelijk te worden voor de start van de competitie. Het is goed dat er concurrentie is op mijn positie. Dat zorgt ervoor dat de spelers beter worden. Belangrijk in een collectieve sport”, aldus Ibou.

Opstelling Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Caufriez (56′ Van Dooren), Buatu, Leemans; Maric, Destorme (46′ Myny), Moulin; Vanzo (56′ Ibou), Gano, Langil (67′ M’Sila)

 

Klik HIER om naar het bijgewerkte fotoalbum op onze Facebook-pagina te worden doorverwezen, inclusief matchbeelden.