Go back

Stijn Vreven: “Teleurgesteld, maar trots op onze tweede helft”

Tekst: Ward Callens Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Teleurstelling was vanzelfsprekend het overheersende gevoel bij Stijn Vreven na de nipte 3-2-nederlaag bij Anderlecht. Maar de veldmeester had ook mooie woorden over voor zijn spelers voor de manier waarop de ploeg zich terug in de wedstrijd knokte na de pauze. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft zag ik geen duels bij ons, geen scherpte, wel veel schroom en respect voor Anderlecht. Zo kwamen we makkelijk en verdiend achter.”

“Tijdens de rust hebben we de puntjes op de i gezet”, gaat Vreven verder. “Er zijn harde woorden gevallen, bij mij én bij mijn spelers. Daar was ik blij mee. Ik durf het woordje ‘trots’ te gebruiken om onze tweede helft te beschrijven. Alle schroom viel van ons af. Ineens gingen we wel goed spelen, kwamen we afspraken na. Je kon zien dat we kwaliteit hebben en dat we kunnen voetballen.”

W-B boog een dubbele achterstand in een paar minuten om tot gelijke stand. “We kwamen verdiend op gelijke hoogte,” aldus Vreven. “We hadden zelfs nog kans op de 2-3, maar dat was wellicht iets te veel van het goede geweest. Dan viel het winnende doelpunt van Tielemans. Je weet dat hij dat kan doelpunten maken vanop 30 meter. Voor ons was het zuur zo een punt te moeten afgeven. Maar op basis van onze tweede helft en getoonde mentaliteit ben ik tevreden. Volgende match, thuis tegen Kortrijk, moeten we dat 95 minuten tonen.”