Go back

VfL Bochum 1848 – W-B: voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens

Zaterdag speelt Waasland-Beveren zijn vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander is VfL Bochum 1848 uit de 2. Bundesliga. De wedstrijd vindt plaats in de Abisol-Arena in Herne. De match wordt afgetrapt om 16.00 u.

Bochum is een ex-club van Milos Maric. De middenvelder speelde er in totaal één jaar, gespreid over twee seizoenen. De Serviër liet eerder deze week al weten uit te kijken naar de oefenpot tegen Bochum, waar hij nog enkele spelers kent. Voor W-B is het de eerste oefenmatch tegen een profclub nadat het zijn vorige vier oefenpartijen met sprekend gemak wist te winnen. Bochum eindigde vorig seizoen op de elfde plaats in de sterke Duitse tweede klasse. Sinds januari 2015 is de Nederlander Gertjan Verbeek er trainer.

Voor supporters die de verre verplaatsing willen meemaken. Dit is het adres: Westring 260, 44629 Herne, Duitsland. Er worden ook in Duitsland hete temperaturen voorspeld zaterdag. We willen onze aanwezige fans dan ook aanraden aangepaste kledij te dragen en voldoende water te drinken.