Go back

W-B in slotseconden onderuit bij Anderlecht: 3-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft zijn openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016 niet winnend kunnen afsluiten. Het keerde met lege handen terug uit Anderlecht na een 3-2-nederlaag. W-B speelde een erg sterke tweede helft, maar moest zich in de slotseconden gewonnen geven na een fantastische knal van Youri Tielemans.

Heel wat debutanten bij W-B voor deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016. Om te beginnen maakte trainer Stijn Vreven zijn officieel debuut voor onze club, tevens zijn eerste wedstrijd als trainer in de Jupiler Pro League. Met hem maakten ook vijf basisspelers hun debuut in de Belgische eerste klasse: Erdin Demir, Gary Coulibaly, Thibault Moulin, Laurent Jans en Olivier Myny. Ook voor Laurent Henkinet, Jonathan Buatu, Steeven Langil en Zinho Gano was de verplaatsing naar Anderlecht de eerste officiële match voor geel-blauw.

De wedstrijd zelf dan, die begon rampzalig voor W-B. Het schot van Youri Tielemans kwam via doelman Henkinet en het doelhout weer in het spel, Guillaume Gillet was er als eerste bij en prikte van dichtbij raak: 1-0. Geel-blauw moest even slikken na die vroege tegentreffer en stond nog enkele kansen toe in de openingsfase. Anthony Vanden Borre en Steven Defour mikten beiden naast het kader. Aan de overzijde staken Olivier Myny en Steeven Langil even hun neus aan het venster, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Langil was kort daarop wél gevaarlijk met een fraaie passeerbeweging langs twee verdedigers, maar het schot dat volgde -met links- ging voorlangs. Het was de thuisploeg die het meeste kansen verzamelde, vooral via een erg aanwezige Idrissa Sylla. En Anderlecht kreeg nog voor de pauze loon naar werken. Sylla mocht op aangeven van Matias Suarez de 2-0 in de netten leggen.

Na de pauze kregen we een gretig W-B te zien dat zelf meer het spel kon en mocht maken. Geel-blauw zocht nadrukkelijk de kooi van Proto op. Meer dan enkele hoekschoppen en afgeweerde voorzetten konden de bezoekers er aanvankelijk echter niet uithalen. Anderlecht reageerde pas in minuut 70. Tielemans en Olivier Deschacht waren er dicht bij, maar botsten op Henkinet en Myny, die de bal van de lijn keerde. De flankspeler stuurde meteen daarop Steeven Langil diep. Die spurtte de paars-witte verdediging eraf en werkte beheerst af in de verste hoek: 2-1. Geel-blauw ging door op zijn elan. Met nog een kwartier op de klok kwam Waasland-Beveren langszij via de pas ingevallen Floriano Vanzo. De aanvaller dribbelde zich vrij met een fraaie zaalvoetbalbeweging en werkte droog af in het hoekje: 2-2!

Spanning troef in de slotfase. W-B leek een punt te gaan meenemen uit het Astridpark, maar dat was zonder Youri Tielemans gerekend. De middenvelder bezorgde Anderlecht alsnog de overwinning met een onhoudbaar afstandsschot. Een nederlaag slikken in de slotseconden smaakt altijd zuur, zeker na de sterke tweede periode van geel-blauw. Volgend weekend wacht de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Op zaterdag 1 augustus komt KV Kortrijk op bezoek.

 

RSC Anderlecht: Proto; Vanden Borre (80′ Leya Iseka), Dendoncker, Deschacht, Obradovic; Defour, Gillet, Praet (58′ Najar), Tielemans; Suarez, Sylla

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (80′ Ibou), Maric, Moulin, Langil (90′ M’Sila); Emond, Gano (72′ Vanzo)

Doelpunten: 3′ Gillet 1-0, 35′ Sylla 2-0, 72′ Langil 2-1, 76′ Vanzo 2-2, 90+2′ Tielemans 3-2

Gele kaarten: 48′ Myny