Go back

W-B – KV Kortrijk (01-08): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Dit weekend staat de tweede speeldag van de reguliere competitie op het programma. Onze Leeuwen ontvangen zaterdagavond de Kerels van KV Kortrijk op de Freethiel. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u. De scheidsrechter voor deze wedstrijd is Laurent Colemonts.

Het KV Kortrijk van dit seizoen is dat van vorig jaar niet. De West-Vlamingen realiseerden intussen een tiental inkomende transfers en ook in de technische staf zijn er wijzigingen. Yves Vanderhaege vertrok en werd als hoofdtrainer opgevolgd door oud-Rode Duivel Johan Walem. Ex-W-B-verdediger Karim Belhocine is zijn assistent. Vooral de voorlinie van de Kerels ziet er helemaal anders uit. Ivan Santini en Teddy Chevalier zochten andere oorden op. In hun plaats kwamen de Griekse reus Thanasis Papazoglou en jonge belofte Aboubakar Kamara van AS Monaco.

Kortrijk kleurt dit seizoen overigens blauw-wit-rood met acht Franse spelers op de loonlijst. Een van hen is de halve Luxemburger Maxime Chanot. De sterke verdediger begon uitstekend aan het nieuwe seizoen, want hij leidde op de openingsspeeldag met twee doelpunten zijn team naar de overwinning tegen Standard Luik. Fysieke kracht en stilstaande fases zijn dan ook enkele van de wapens van dit KV Kortrijk.

Het is zaterdag overigens de zevende keer dat W-B en Kortrijk elkaar in de ogen kijken in de Jupiler Pro League. De vorige drie uitwedstrijden van geel-blauw in het Guldensporenstadion eindigden telkens op een 2-1-nederlaag. Thuis op de Freethiel werd dan weer nog niet verloren. Twee keer werd het 1-0, een keer eindigde het duel op een 1-1-gelijkspel. De laatste confrontatie was die op Valentijnsdag van dit jaar. Milos Maric zal goede herinneringen overhouden aan die partij. Zijn doelpunt leidde toen tot de 1-0-overwinning op de Freethiel. Kan W-B ook dit seizoen de drie punten thuishouden tegen de Kerels?

Stijn Vreven zal het zaterdag nog moeten stellen zonder David Destorme. De middenvelder sloot al wel aan bij de groepstrainingen, maar heeft nog geen ritme in de benen. Alec Luyckx, Hugo Sousa en Niels De Pauw revalideren nog en zijn evenmin beschikbaar. Voor het overige ziet er wedstrijdkern er grotendeels gelijkaardig uit met die van vorig weekend.

 

Volgende 19 spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk: Henkinet, Demir, Buatu, Wilmet, Langil, Coulibaly, Gano, Maric, Ibou, Moulin, Emond, Goblet, Jans, Jellal, Caufriez, Vanzo, Van Dooren, Myny en M’Sila