Go back

W-B legt middenvelder Gary Coulibaly vast

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Na Laurent Henkinet mag Waasland-Beveren opnieuw een nieuwkomer verwelkomen in Oisterwijk: Gary Coulibaly. De 29-jarige centrale middenvelder komt transfervrij over van de Franse tweedeklasser AC Ajaccio en tekende op de Freethiel een overeenkomst voor één jaar met optie op een extra seizoen. 

Gary Coulibaly (30-03-1986) is een Frans-Malinese controlerende middenvelder die werd geboren in Bastia en er bij SC Bastia de jeugdopleiding doorliep. Hij zette er in 2004 ook zijn eerste stappen als profvoetballer. Vier jaar later, in 2008, trok hij naar FC Istres, daar was hij eveneens vier opeenvolgende seizoenen A-kernspeler.

In 2011 werd hij getransfereerd naar AS Monaco, hij bleef 3,5 jaar in het prinsdom. In het seizoen 2012-2013 werd hij er kampioen met de club. Daarna volgde een half jaar Stade Laval. Vorig jaar stond hij op de loonlijst van AC Ajaccio. Hij speelde in jaargang 2014-2015 24 competitieduels en vijf bekermatchen voor Ajaccio.

Met Coulibaly haalt W-B een ervaren middenvelder voor positie zes of acht in huis die voor balans in de ploeg kan zorgen. De teller van de Fransman staat tot dusver op 253 competitiewedstrijden, waarvan veruit de meeste in de Ligue 2, en 23 bekerduels. Coulibaly beschikt over een uitstekende mentaliteit en een groot spelvolume.

Indien hij vrijdagochtend met succes zijn medische testen aflegt, trekt hij daarna meteen naar Nederland om zich bij de ploeg te voegen tijdens de laatste dagen van de trainingsstage.