Go back

W-B speelt 0-0 gelijk tegen Luxemburgse kampioen Fola Esch

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft vanavond een oefenwedstrijd afgewerkt tegen de Luxemburgse landskampioen en ex-club van Laurent Jans, CS Fola Esch. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Morgen trainen de spelers nog een keer op Luxemburgse bodem om daarna terug naar Beveren te keren.

De wedstrijd tegen CS Fola Esch, dat zich voorbereidt op de tweede kwalificatieronde voor de Champions League tegen Dinamo Zagreb, vond plaats op het verzorgde maar krappe terrein van AS Wincrange. Het maakte de ruimtes op het veld klein, wat resulteerde in een vrij gesloten partij. Zowel voor als na de pauze vielen er langs beide kanten weinig kansen te noteren.

Voor nieuwkomers Gary Coulibaly en Laurent Henkinet was het hun eerste wedstrijd in W-B-tenue. Coulibaly liet een goede indruk na centraal op het middenveld, terwijl Henkinet foutloos keepte en zijn netten schoonhield. W-B kwam het dichtst bij een doelpunt via een snelle tegenaanval die net niet afgerond kon worden door Olivier Myny. In de tweede helft probeerde de flankspeler het ook nog eens met een volley, maar de bal ging naast. Zo eindigde het vriendschappelijke duel op een scoreloos gelijkspel.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Sousa, Buatu, De Pauw (46′ Leemans); Maric (46′ Vanzo), Coulibaly, Moulin; Myny, Gano (46′ Emond), Langil (85′ Ibou)