Go back

Waasland-Beveren speelt gelijk in oefenduel bij KVK Tienen: 1-1

Tekst: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft dinsdagavond een gelijkspel geboekt in zijn oefenwedstrijd tegen KVK Tienen. Het werd 1-1. W-B domineerde de partij, maar kon zijn veldoverwicht niet omzetten in doelpunten. Kort na de pauze was geel-blauw op achtervolgen aangewezen en halverwege de tweede helft herstelde het weer het evenwicht met een fraai afstandsschot van Floriano Vanzo. 

De wedstrijd tegen derdeklasser KVK Tienen was de zevende oefenwedstrijd voor W-B in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, de vierde tegen een Belgische tegenstander na drie duels tegen buitenlandse clubs. In de Beverse basiself negen spelers die ook tegen Fola Esch aan de partij begonnen. Niels De Pauw en Milos Maric reisden niet mee af naar het Bergéstadion en werden vervangen door Glenn Leemans en Renaud Emond.

W-B legde meteen beslag op de bal, maar kwam aanvankelijk niet verder dan wat halve kansen. Thibault Moulin was het gevaarlijkst met een lob die rakelings naast het Tiense doel belandde. De beste kansen volgden in het derde kwart. Eerst dwong Glenn Leemans Tienen-doelman Arthur Hannes een hoekschop toe te staan. Een minuut later moest de goalie opnieuw ingrijpen bij de aardige afstandspegel van Olivier Myny. Gescoord werd er niet in de eerste periode. Halfweg stond het nog 0-0.

De thuisploeg voerde in de pauze zeven wissels door, Stijn Vreven hield op twee: Zakaria M’Sila en Floriano Vanzo kwamen Steeven Langil en Zinho Gano aflossen. Nauwelijks was de tweede speelhelft onderweg of het stond al 1-0. De ingevallen Thomas Willems kwam stevig ingevlogen bij een spelhervatting en kopte raak. Een superefficiënt Tienen -één kans, één goal- op voorsprong, W-B op achtervolgen aangewezen.

Halverwege de tweede helft was het Floriano Vanzo die met een fraai afstandsschot geel-blauw langszij bracht: 1-1. Kort voor het einde was er nog een gevaarlijk voorzet-schot van M’Sila. Invallersdoelman De Wolf kon nog net bij het leer om in hoekschop te tikken. In de slotfase werd Hugo Sousa nog hard aangetrapt na te laat inkomen van een tegenstander. Meteen na zijn vervanging werd er afgefloten. Komend weekend speelt W-B nog twee oefenduels: zaterdag tegen Leopoldsburg, zondag tegen Asteras Tripoli.

 

KVK Tienen: Hannes (46′ De Wolf); Puttenaers (46′ Willems), Roosbeek (46′ Verhamme), Singh (k) (62′ Vos), Ickmans (46′ Renson); Grancea (62′ Goossens), Carton (62′ Rubenschuh), Haroun (46′ C. Dirix); Ly (46′ Boulatiour), Mathei (62′ Bangoura), Wanyberg (46′ S. Dirix)

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Sousa (90′ Jellal), Buatu, Leemans; Coulibaly, Emond, Moulin (k); Myny (79′ De Belder), Gano (46′ Vanzo), Langil (46′ M’Sila)

Doelpunten: 48′ Willems 1-0, 68′ Vanzo 1-1