Go back

Zweedse linksachter Erdin Demir tekent voor drie seizoenen

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft de Zweedse linksachter Erdin Demir overgenomen van het Noorse SK Brann. De 25-jarige international tekende op de Freethiel een contract voor drie seizoenen.

Erdin Demir is een zesvoudig Zweeds international met Turkse roots die de voorbije vier seizoenen uitkwam voor het Noorse SK Brann. In zijn eerste drie jaar bij de club uit Bergen kwam Demir, een vaste waarde op de linksachter, tot een zestigtal wedstrijden in de Noorse Tippeligaen. Momenteel komt Brann uit in de tweede klasse. Het seizoen is er halfweg.

Demir begon zijn profcarrière bij het Zweedse Malmö FF. Via IFK Malmö en IF Limhamn Bunkeflo kwam hij in 2011 terecht bij Trelleborgs FF. Na een seizoen bij de Zweedse eersteklasser versierde hij een transfer naar Brann. Demir doorliep de nationale jeugdselecties van Zweden. Hij krijgt bij Waasland-Beveren het rugnummer 2 en voegt zich donderdag bij de groep.

David Addy verlaat dan weer de Freethiel. Het contract van de 25-jarige Ghanees werd in onderling overleg beëindigd. De linksachter heeft nog geen nieuwe werkgever.