Go back

Beloften boeken eerste competitiezege, 1-3 bij STVV

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond hun eerste overwinning geboekt in de beloftecompetitie. Na de thuisnederlaag tegen KV Oostende op de openingsspeeldag, werd gisteren met 1-3 gewonnen bij STVV.

STVV liet een zestal spelers uit de A-kern opdraven tegen Waasland-Beveren, dat zelf negen spelers uit de hoofdmacht tussen de lijnen had staan. Co-trainer David Destorme deed zelf ritme op bij zijn pupillen, hij speelde een uurtje. Ook o.a. Ibou Sawaneh, Jonathan Wilmet en Dylan De Belder verschenen aan de aftrap.

Het werd een verdiende zege voor geel-blauw, dat halfweg al leidde na een doelpunt van Ibou. Na de pauze kon Emre Erciyas de score verdubbelen, maar de thuisploeg prikte al gauw tegen via Casper De Norre. De eerste competitiezege van de jonge Leeuwen kwam echter niet in gevaar en een kwartiertje voor tijd legde Floriano Vanzo de 1-3-eindstand vast.

Op maandag 24 augustus wacht het derde competitieduel voor W-B. Om 19.30 u. komt dan Sporting Charleroi op bezoek in het Puyenbekestadion.

 

Selectie Waasland-Beveren: Goblet; Wilmet, Caufriez (62′ Loriers), Peers, Leemans; Ercyias, Vanzo, Destorme (58′ Spanoghe); Dhaene, De Belder (77′ Hebbelinck), Ibou (58′ Irawan)

Doelpunten: 39′ Ibou 0-1, 72′ Erciyas 0-2, 75′ De Norre 1-2, 78′ Vanzo 1-3