Go back

Freethielnieuws 25-08: winst voor beloften, Buatu mist Lokeren

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond hun derde competitiewedstrijd winnend afgesloten. De Jonge Leeuwen versloegen in het Puyenbekestadion Sporting Charleroi met 4-1. Het was voor geel-blauw de tweede competitiezege op rij na de 1-3-overwinning bij STVV. Vanuit de A-kern stonden volgende spelers op het wedstrijdblad bij de beloften: Goblet, Janssens, Irawan, Leemans, Van Dooren, Jellal, Erciyas, Ibou en De Belder.

 

Jonathan Buatu Mananga kent zijn sanctie na zijn rode kaart tegen Moeskroen-Péruwelz. Nadat W-B het schorsingsvoorstel van het Bondsparket niet accepteerde, moest de speler vandaag samen met de clubadvocaat verschijnen voor de Geschillencommissie van de KBVB. Die deed volgende uitspraak: Buatu wordt geschorst voor één effectieve speeldag vanaf 27 augustus en krijgt een boete van €400. Een lichtere straf dus dan het aanvankelijke voorstel van twee speeldagen schorsing waarvan één effectief en een boete van €600, maar de centrale verdediger moet wel de wedstrijd tegen Sporting Lokeren van zondag 30 augustus aan zich voorbij laten gaan. De club gaat niet verder in beroep.

 

De spelersgroep kwam dinsdag samen voor de eerste training van de week nadat ze maandag een dag rust kregen. In de ochtend stond een preventietraining op het programma, na de lunch een videoanalyse en veldtraining. De spelers die maandagavond met de beloften speelden werkten in de namiddag een hersteltraining af. Hugo Sousa kon volledig met de groep meetrainen. Arthur Irawan volgde een apart programma, de Indonesiër kampt met hinder aan de heup. Niels De Pauw en Alec Luyckx vervolgen hun individueel schema.