Go back

Renaud Emond ruilt W-B voor Standard Luik

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Renaud Emond verhuist op de laatste dag van de zomermercato van Waasland-Beveren naar Standard Luik. Nadat de aanvaller en zijn nieuwe club tot een akkoord kwamen, geraakten Waasland-Beveren en Standard het maandag eens over de overgang van de speler naar de Vurige Stede. Beide clubs wensen verder geen details vrij te geven over de transfervoorwaarden.

De 23-jarige aanvaller kiest na twee seizoenen op de Freethiel voor een nieuw avontuur bij de Rouches. Het clubbestuur had al aangegeven mee te zullen werken aan een transfer als club en speler zich konden verbeteren en wilde Renaud deze kans dan ook niet ontnemen. Bovendien wilde het bestuur anticiperen op een eventueel transfervrij vertrek van de jonge Waal aan het einde van het seizoen.

De spits was het voorbije jaar erg belangrijk voor W-B. Met 14 treffers in het seizoen 2014-2015 -hij was daarmee de best scorende Belg in de Pro League- had hij een belangrijk aandeel in het behoud. In totaal wist Emond negentien keer te scoren voor W-B in 56 wedstrijden. Zijn treffer bij Sporting Lokeren zondag was de laatste in Beverse loondienst.

De voltallige geel-blauwe familie wenst Renaud te danken voor zijn toewijding aan onze club. Die geestdrift en werkijver stelden hem in staat de voorbije seizoenen heel wat progressie te maken als profvoetballer. We hopen dat hij bij Standard verder kan bouwen aan een mooie carrière en wensen hem het allerbeste toe.