Go back

Spelers opgeroepen voor interlands

Tekst: Ward Callens - Foto's: Geert Franquet & Jean Bonjean

Het eerste vrije voetbalweekend in de Jupiler Pro League nadert. Tussen vrijdag 4 en zondag 6 september ligt de vaderlandse competitie een weekend stil. Het vrije weekeinde betekent voor sommige spelers wel interlandverplichtingen. Zo werden bij Waasland-Beveren Laurent Jans, Jonathan Buatu en Maximiliano Caufriez opgeroepen voor wedstrijden met hun nationale ploeg.

Maximiliano Caufriez neemt het op zondag 6 september en dinsdag 8 september met de Belgische nationale U19 op tegen respectievelijk Turkije en Polen. Het gaat om twee vriendschappelijke duels.

Laurent Jans moet met Luxemburg aan de bak in de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap. Luxemburg speelt op zaterdag 5 september in eigen land tegen FYR Macedonië. Op dinsdag 8 september maakt Jans met de Luxemburgse selectie de verplaatsing naar Wit-Rusland.

Ook Jonathan Buatu mag zijn land weer vertegenwoordigen. De verdediger speelt met Angola in en tegen Madagaskar. Het gaat om een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations 2017. Eerder wonnen Buatu en Angola hun eerste kwalificatiewedstrijd met 4-0 tegen de Centraal Afrikaanse Republiek.