Go back

Sporting Lokeren – W-B (30-08): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfuys - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Speeldag 6 in de Jupiler Pro League plaatst Waasland-Beveren tegenover Sporting Lokeren, de derby van het Waasland! De ‘Waasico‘ wordt afgewerkt op zondag 30 augustus om 20.00 u. in het Lokerse Daknamstadion. Scheidsrechter Nicolas Laforge moet een en ander in goede banen leiden.

Het is de zevende ontmoeting tussen de buren in de Jupiler Pro League. W-B kon vooralsnog niet winnen, drie keer werd gelijkgespeeld, drie maal verloren. Ook in de Beker van België stonden beide teams al eens tegenover mekaar. In het seizoen 2013-2014 werd in de achtste finales met 1-3 verloren op de Freethiel. Tot zover de statistieken; boeken onze Leeuwen zondag hun eerste overwinning tegen Lokeren?

Het Lokeren van dit seizoen is in elk geval dat van vorig seizoen niet. Het tijdperk Peter Maes werd afgesloten en ex-W-B-trainer Bob Peeters zet nu de lijnen uit op Daknam. Hij liet T2 Patrick Van Houdt overkomen van KV Mechelen en plukte keeperstrainer Erik Amelinckx weg van de Freethiel. Heel wat transferbedrijvigheid de voorbije maanden bij Lokeren. Met Hans Vanaken (Club Brugge), Mbaye Leye (Zulte Waregem), Nill De Pauw (Guingamp) en Jordan Remacle (OH Leuven) vertrokken enkele sterkhouders. Inkomend vallen vooral de namen van Mohammad Ghadir, ex-W-B, Filip Starzynski, Sergiy Bolbat en rechtsachter Mario Ticinovic op.

De seizoensstart was er een met ups en downs voor Sporting. Lokeren kon pas winnen op speeldag vier, 2-0 tegen KV Mechelen. Daarvoor pakte het een punt tegen Sporting Charleroi en KV Kortrijk nadat op de openingsspeeldag met 3-1 werd verloren bij Zulte Waregem. Vorig weekend ging Lokeren met 1-0 onderuit op het veld van Anderlecht. Opgeteld geeft dat vijf punten en een voorlopige dertiende plaats in de stand.

Waasland-Beveren zal het in Daknam zonder Jonathan Buatu moeten stellen. De verdediger is één speeldag geschorst na zijn rode kaart tegen Moeskroen-Péruwelz. Na zes speeldagen zal Stijn Vreven dus voor het eerst met een gewijzigde basiself moeten starten. W-B, momenteel zevende in de rangschikking met evenveel punten, moet het voorlopig nog zonder Hugo Sousa stellen. De partij tegen Lokeren komt te vroeg voor de herstellende Portugees. Hieronder de complete wedstrijdselectie voor Sporting Lokeren – Waasland-Beveren.

Wedstrijdselectie lokwbe