Go back

Standard Luik – W-B (09-08): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Ward Callens

Waasland-Beveren trekt op speeldag 3 naar Sclessin om Standard Luik partij te geven. De wedstrijd wordt afgetrapt op zondag 9 augustus om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut. Zowel geel-blauw als Standard won op de tweede speeldag met 2-1. Beide ploegen tellen nu drie punten in het klassement. Wie trekt er zondag aan het langste eind? 

Standard Luik begon aarzelend aan de competitie. Op de openingsspeeldag verloor het met 2-1 bij KV Kortijk. Vorig weekend konden de Luikenaars niet zonder moeite de drie punten thuis houden tegen Zulte Waregem. 2-1 werd het na doelpunten van Eyong Enoh en Ivan Santini. Mame Thiam prikte tegen voor de bezoekers. Net als onze Leeuwen tellen de Rouches nu drie punten in de stand. Ook W-B won vorig weekend zijn thuiswedstrijd met 2-1, uitgerekend tegen Kortrijk.

Standard heeft een midweekwedstrijd in de benen. In de voorlaatste voorrondes voor de Europa League schakelde rood-wit het Bosnische FK Željezničar uit. Na een eerdere 2-1-thuisoverwinning had Standard donderdag in Sarajevo genoeg aan een 0-1-zege. Doelpuntenmaker van dienst was Jelle Van Damme.

De voorbije weken liet Standard veel sterkhouders vertrekken. Zo zochten Igor De Camargo, Mehdi Carcela en Imoh Ezekiel andere oorden op. Qua inkomende transfers vallen vooral de namen van Anthony Knockaert en Ivan Santini op. Trainer José Riga werd vervangen door ‘veteraan van vele oorlogen’ Slavoljub Muslin.

Het wordt zondag intussen al de zevende ontmoeting tussen beide teams in de Jupiler Pro League. Van de voorbije zes ontmoetingen staat de teller op vier overwinningen voor Standard Luik en twee puntendelingen. In het seizoen 2013-2014 werd er twee keer gelijkgespeeld. Vorig jaar eindigde de ontmoeting op de Freethiel op een 0-2-nederlaag. In Luik werd het 3-2 met onder andere een heerlijk vrijschopdoelpunt van Renaud Emond. De winnende goal van Mehdi Carcela viel pas vijf minuten voor het eindsignaal.

Voor de wedstrijd van zondag zijn er bij beide ploegen geen geschorsten. Wel kan onze coach Stijn Vreven nog geen beroep doen op de revaliderende spelers Hugo Sousa, Niels De Pauw en Alec Luyckx. David Destorme behoort voor het eerst dit seizoen wel tot de wedstrijdkern. Ook kan de technische staf al een beroep doen op aanwinst Valtteri Moren, die speelgerechtigd is.

 

Volgende spelers behoren tot de ruime (voor)selectie voor de wedstrijd bij Standard Luik: Henkinet, Demir, Moren, Buatu, Wilmet, Langil, Coulibaly, Gano, Maric, De Belder, Ibou, Moulin, Emond, Destorme, Goblet, Leemans, Jans, Jellal, Caufriez, Vanzo, Van Dooren, Myny en M’Sila.